Pratik Bilgiler 31/1-B trafik kazası nedir? 31/1-B cezası ne kadar, kaç TL?

31/1-B trafik kazası nedir? 31/1-B cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
31/1-B trafik kazası nedir? 31/1-B cezası ne kadar, kaç TL?

Ticari araçlar için koyulan belirli kurallar bulunmaktadır. Her ticari araç bu kuralları bilir ve ona uygun şekilde trafikte sürüş gerçekleştirir. 31/1-B trafik cezası trafik kanunu tarafından koyulmuştur. Bu kural takograf ya da bir diğer açıklaması ile taksimetre çalıştırmama cezası olarak bilinir. Ticari araçların tamamı belirli bir oranda ücret almaktadır. Özellikle taksiler günlük hayatta en sık kullanılan ticari araçlardan biridir. Fakat taksi içerisinde taksimetre açmama için ceza uygulanır. 31/1-B trafik kazası nedir, 31/1-B trafik cezası ne kadar ve kaç TL sizler için ayrıntıları ile derledik.

Günlük hayatında çok fazla kişi ticari araç grubu içerisinde yer alan taksileri kullanmaktadır. Taksiler kişilere gidecekleri yere göre km başına ücret tutarı yansıtmaktadır. Korsan taksiciliği önleme adına belirli kurallar trafik kanunu tarafından koyulmuştur. Bunlardan biri 31/1-B trafik cezasıdır.

Haberin Devamı

Ceza idari para cezası olarak belirlenmiştir. Aynı durumun tekrarlanması sonucunda araca el konulabilmektedir. Araç sahibi bu taksiyi kullanmaktan men edilmektedir. Taksimetre çalıştırmama durumu ile 31/1-B trafik cezası uygulanmaktadır. Durum tespiti yapıldığı takdirde ceza anında işleme geçmektedir.

31/1-B TRAFİK KAZASI NEDİR?

Taksi kullanımı günlük hayatta oldukça yaygındır. Bir yerden bir yere hızlı ulaşım için en çok tercih edilen ulaşım türlerinden biridir. 31/1-B trafik cezası taksimetre açmama durumlarında verilmektedir. Takografya adı verilen bu durum özellikle korsan taksiciliği önleme adına kanunda yer almaktadır.

Taksi içerisinde taksimetre bulunması da yasal zorunluluklardan biridir. Taksimetrenin olmadığı tespit edilen tüm araçlarda bu 31/1-B trafik cezası uygulanır. 31/1-B trafik cezası ticari araç grubu içerisinde yer alan taksilere verilmektedir. Özel taksilerin her birinde mutlaka taksimetre olmalıdır.

Haberin Devamı

31/1-B CEZASI NE KADAR?

31/1-B trafik cezası hem puan hem de para cezası olarak verilmektedir. Taksi kullanımının yoğun olduğu bu ülke içerisinde ticari araçların tamamına belirli trafik kuralları koyulmuştur. Trafik kanununa göre taksilerin içerisinde mutlaka taksimetre bulunmalı ve müşteri bindikten sonra çalıştırılmalıdır.

Bu durumun aksi tespit edildiği takdirde kişilere 20 puan ceza verilmektedir. Aynı zamanda 3.135 TL para cezası uygulanır. Trafik kanunu gereğinde bu cezanın belirtilen gün içerisinde ödenmesi gerekmektedir. Ödenmediği takdirde faiz işlemeye başlar ve araç trafikten alınır.

 

31/1-B TRAFİK CEZASI KAÇ TL?

31/1-B trafik cezası takografya ya da taksimetre olmaması durumlarında işlenmektedir. Ticari taksilerin tamamı belirtilen trafik kanunlarına uymak zorundadır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde 31/1-B trafik cezası işleme koyulur. Durum tespiti ardından araç 20 puan ceza almaktadır. Aynı zamanda araç sahibi ya da sürücü 3.135 TL ceza almaktadır.

Ceza verildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödendiği durumlarda %25 indirim uygulanır. Sürücülerin daha dikkatli olması adına koyulan bu kural ve kanunda tüm ticari araçlar için geçerlidir. Taksimetre olmaması ya da çalıştırılmaması 31/1-B trafik cezasını işleme sokmaktadır.

Haberin Devamı