Pratik Bilgiler 362 telefon kodu nerenin? 0362 alan kodu hangi şehrin?

362 telefon kodu nerenin? 0362 alan kodu hangi şehrin?

Paylaş
362 telefon kodu nerenin? 0362 alan kodu hangi şehrin?

Her ülkenin olduğu gibi bu ülkelerin içerisinde yer alan her ilin de telefonla görüşebilmek amacıyla bir telefon kodu bulunmaktadır. Bu telefon kodları sayesinde kişilerin yaşadığı yerlerden farklı yerde yaşayan bireylere telefon aracılığıyla ulaşması mümkün olmaktadır. 362 telefon kodu nerenin ve 0362 alan kodu hangi şehrin ayrıntıları ile derledik.

Telefon numaralarının önlerinde bulunan alan kodları sayesinde kişiler hangi ülkeden ya da bulunduğu ülkeye bağlı olarak bu ülkenin hangi şehrinden arandığı hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Örnek göstermek gerekirse kişi kendi yaşadığı yerden farklı olan bir yerden arandığında telefon numarasının baş kısmının farklı olduğunu görmektedir. Belirli alan kodlarının olduğu bilen bir birey kendisini arayan telefon numarasının başındaki kodu araştırarak hangi ülkeden ya da şehirden arandığına dair bir fikir sahibi olabilmektedir.

Haberin Devamı

362 TELEFON KODU NERENİN?

Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de her şehre ait bir telefon alan kodu bulunmaktadır. Bu kodlardan birisi de 362 no'lu koddur. Bu telefon kodu ise Samsun iline ait bir alan kodudur. Eğer bu telefon kodu yer alan bir telefon numarasından aranıyor iseniz Samsun ilinden biri sizi arıyor demektir. Ayrıca sadece şehir merkezi değil merkez ilçelerde de bu kod sayesinde telefon görüşmeleri yapılabilmektedir.

0362 ALAN KODU HANGİ ŞEHRİN?

Özellikle dikkat edildiğinde her telefon numarasının 0 rakamı ile başladığı görülmektedir. Sabit bir hattan arayan kişi özellikle bu telefon kodlarını kullanarak başka bir bireyi araması gerekmektedir. 0362 alan kodlu telefon numarası Samsun iline ait olmakla beraber bu ildeki diğer ilçelerde de bu telefon kodunun kullanılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ancak Samsun iline ait diğer ilçelerden kişiler aranmak isteniyorsa bu telefon koduyla beraber aranmak istenen ilçeye ait olan telefon numarasının da kullanılması gerekmektedir. Alaçam ilçesine ait telefon kodu 0362 622 iken alan kodları aynı kalmak üzere Atakum'un 438, Asarcık'ın 791, Ayvacık'ın 811, Bafra'nın 543, Canik'in 238 ve son olarak Çarşamba ilçesinin alan kodu ise 833'tür. Bu ilçelere ulaşmak için ilk olarak 0362 alan kodu girilir daha sonra ise o ilçenin alan kodu girilmektedir.