Pratik Bilgiler 46/2-B trafik kazası nedir? 46/2-B cezası ne kadar, kaç TL?

46/2-B trafik kazası nedir? 46/2-B cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
46/2-B trafik kazası nedir? 46/2-B cezası ne kadar, kaç TL?

46/2-B trafik kazası, sıklıkla günlük trafik yoğunluğunda meydana gelen ve cezası verilen bir durumdur. Özellikle yaşanma sıklığı sebebiyle öğrenilmesi gereken bir durumdur. Bu bakımdan 46/2-B trafik cezasının ne anlama geldiğini öğrenebilir ve 46/2 B trafik ihlalini yapmayarak kazalara engel olabilirsiniz. Sizin için 46/2 B trafik kazası nedir? 46/2-B cezası ne kadar sizler için derledik.

46/2-B bir trafik ihlalidir. Toplum içerisinde hatalı şerit değiştirmesi cezası olarak bilinmektedir. 46/2-B trafiğin yoğun olan bölgelerinde boş şeride hatalı geçişin yapılmasıyla meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

46/2-B TRAFİK KAZASI NEDİR?

Türkiye'nin büyük şehirleri olmak üzere, trafik akışının sıkışık yollarında araçlar sıklıkla şerit değiştirmektedirler. Bu bağlamda hatalı şerit değiştirme, diğer bir tabirle ani ve hatalı sollama araç sürücüleri tarafından sıklıkla gerçekleşmektedir.

46/2-B trafik kazaları hatalı sollama veya hatalı şerit değiştirme sebebiyle gerçeklemektedir. Belirli bir süratle giden araçların sinyal vermeden aniden şerit değiştirmeleri durumunda hayati risk taşıyan kazalar ve maddi yük getiren araç kazaları yaşanmaktadır.

46/2-B CEZASI NE KADAR?

Araç sürücülerinin seyir halindeyken oto kontrollerini kaybederek diğer araçları tehlikeye atmak suretiyle şerit değiştirmeleri 46/2-B trafik kazasına sebebiyet vermektedirler. 46/2-B cezası ise hatalı yapılan şerit değiştirmeleri sonucunda trafik polisi tarafından yazılan cezadır.

Haberin Devamı

46/2- B Cezası 2024 yılı için1.506 TL olarak belirlenmiştir. Sürücülerin tebligat karşılığında gelen cezaları 15 gün içerisinde ilgili vergi dairesi ya da internet bankacılığı üzerinden ödenmesi halinde yüzde 25 indirimli olarak 1.129,50 TL olarak ceza uygulanmaktadır.

46/2-B CEZASI KAÇ TL?

46/2-B trafik kazası hatalı şerit değiştirme sebebiyle belirlenen cezası 1.506 TL olarak belirlenmiştir. Ceza ile ilgili itiraz talepleri ödeme yapıldıktan sonra Sulh hukuk mahkemesine verilen dilekçe ile yapılabilmektedir. Bu bağlamda itiraz talepleri zaman aşımı tamamlanmadan önce gerçekleşmelidir. Trafik cezası ödemeleri tebligat öncesi yapılması sürücülere indirim sağlamaktadır.

Eğer 46/2-B trafik ihlali yapmadığını düşünen sürücü ilgili mahkeme kanalı ile başvuru yapması halinde varsa kamera kayıtları ve şahit görüşlere alınarak karar verilmektedir. Olumlu sonuçlanması halinde ödenen ceza ve o güne kadar olan faizlerin toplamı sürücüye banka kanalı yolu ile iadesi gerçekleşmektedir.

46/2-B cezaları genellikle kamera görüntüleri ile tespit edilmektedir. Bu bağlamda kesilen ceza ve tebligat ile birlikte fotoğraf ve araç plakası görünür şekilde belgeler sürücüye gönderilmektedir. Bu anlamda hatalı bir surumun tespiti ve aktif görüntüsünün olması trafik ihlalini ispatlayan bir belge niteliği taşımaktadır.

Haberin Devamı

46/2-B trafik ihlali para cezası dışında aynı zamanda sürü ehliyetlerinden ceza puanı düşürülmektedir. 46/2-B ceza 20 puan olarak belirlenmiştir. Ehliyet puanları yıllık olarak 100 tam puan ile aynı yılın 31/12 tarihine kadar geçerli olmaktadır. Yıl bazında puanların tamamı bitmesi halinde belirli süre için ehliyete el koyma ve trafikten men cezası söz konusu olmaktadır.

46/2-B trafik cezası itiraz yollarının diğeri ise E-devlet uygulaması üzerinden başvurma durumu da söz konusu olmaktadır.