Pratik Bilgiler 5. sınıf ingilizce konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 5. sınıf ingilizce konuları

5. sınıf ingilizce konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 5. sınıf ingilizce konuları

Paylaş
5. sınıf ingilizce konuları nelerdir? 1. Ve 2. dönem 5. sınıf ingilizce konuları

Günlük yaşamdan kesitler doğrultusunda 5. sınıf İngilizce konuları öne çıkmaktadır. Öğrenciler özellikle kendi hayatında yapacakları bazı hobiler hakkında bilgi öğrenir. Diğer yandan günlük yapılacak rutinler ve karşılıklı selamlaşma gibi farklı konular da yine bu dönem içerisinde yer alır. 5. sınıf İngilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 5. sınıf İngilizce konularını sizler için derledik.

Birçok değişik konu eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı dahilinde 5 sınıf İngilizce konuları öne çıkmaktadır. Ana başlıklar altında ele alınan bu müfredat çocukların İngilizcesini pekiştirme noktasında oldukça etkilidir. Çünkü özellikle günlük yaşam içerisinden yapacaklar bazı hobiler ya da uygulamalar konusunda İngilizce karşıtlarını öğrenir. Aynı zamanda öğrencilerin İngilizceye sevmeleri açısından bu sınıf dönemi oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

5. SINIF İNGİLİZCE KONULARI NELERDİR?

İngilizce öğrencilerin günlük yaşamı ile beraber gelecekler açısından oldukça önemlidir. Bu kapsamda 5. sınıf İngilizce konuları öğrenciler için güçlü bir temel oluşturma olanağı vermektedir. Çünkü selamlaşma becerisi, günlük yaşam içerisinden kesitler ya da aile ve benzeri pek çok konu hakkında bilgi elde edilir. Aynı zamanda İngilizceyi daha çok severek öğrenciler öğrenmeye başlar.

- Hello!

- My town

- Games and hobbies

- My daily routine

- Health

- Movies

- Party Time

- Fitness

- The Animals shelter

- Festivals

Yukarıda verilen ana başlıklar ile beraber 5. sınıf İngilizce konuları yer almaktadır. Özellikle de her iki dönem kapsamında öğrenciler günlük hayatın farklı kesitleri üzerinden İngilizce karşılıklar öğrenmektedir. Bu da günlük hayatta ihtiyaç duyduğu zaman öğrencilerin özellikle temel düzeyde yardım alabilecekleri konular olarak öne çıkar.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 5. SINIF İNGİLİZCE KONULARI

Özellikle en eğlenceli konular içerisinde bu dönem 5. sınıf konuları İngilizce kapsamında öne çıkmaktadır. Birbirinden değişik hobiler, selamlaşma ya da sağlık gibi farklı konular yer almaktadır. Özellikle partiler, oyunlar ve benzeri çocukların seveceği türden konular içerdiğini söylemek mümkündür. Böylece yavaş yavaş çocuklar İngilizceyi bu dönem itibariyle daha fazla sevmeye başlar. Elbette bu konular kendi içerisinde geniş bir yelpaze sağladığı için iki dönem üzerinden bakmak gerekir.

1. Dönem 5. sınıf İngilizce konuları; Bu döneme bakıldığı zaman öncelikle öğrenciler İngilizce üzerinden selamlaşmayı ve iletişimi öğrenir. Aynı zamanda kendi şehrini, oyunlarını ve hobileri hakkında İngilizce bilgiler almaktadır. Diğer yandan günlük rutinini öğrenerek bunu nasıl İngilizceye çevirmek suretiyle karşılık vereceğine dair dersler görür. Son olarak bu dönem içerisinde sağlık konuları ele alınır ve öğrencilere öğretilir.

2. Dönem 5. sınıf İngilizce konuları; 2 döneme bakıldığında ise 5 sınıf İngilizce konuları içerisinde özellikle sağlık konusu devamında bu konu bittikten sonra ise öğrenciler filmler hakkında, parti yapmak hakkında ya da spor konusunda İngilizce karşılıklarını öğrenir. Hayvan barınağı ile beraber aynı zamanda festivaller üzerinden de öğrenmesi gereken kelimeler ve cümleler sağlanır.

Haberin Devamı

Yukarıda olduğu gibi bu ve benzeri birçok farklı konu eşliğinde öğrenciler günlük yaşam içerisindeki pek çok olaya İngilizce üzerinden bakma imkanı elde etmektedir. Yani öğrenciler farklı bir bakış açısı üzerinden durumu ele alma şansı bulur. O yüzden bu dönem öğrencilerin hem günlük hayatı için hem de gelecek adına büyük önem taşımaktadır.