Pratik Bilgiler 60/1-A trafik kazası nedir? 60/1-A cezası ne kadar, kaç TL?

60/1-A trafik kazası nedir? 60/1-A cezası ne kadar, kaç TL?

Paylaş
60/1-A trafik kazası nedir? 60/1-A cezası ne kadar, kaç TL?

Araç sürücüleri trafik içerisindeyken olası trafik kazalarına karşı oldukça temkinli olmaları gerekmektedir. Oluşabilecek en küçük bir ihmalde bile bir kişiye verebilecek zararları tüm insanlık için oldukça üzücü bir durumdur. Bu sebeple kişiler sadece araç kullanmayı öğrenmez araç kullanmanın getirdiği kuralları da beraberinde öğrenir. 60/1-A trafik kazası nedir? 60/1-A cezası ne kadar, kaç TL sizler için derledik.

Trafik içerisinde hem araç sahibi sürücülere hem de trafik akışı içerisinde bulunan yayalara birçok sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluklar ve kurallar belirli bir düzen ve çerçeve haline getirilmiştir. Bu kuralların belirlenmesindeki temel amaç ise can ve mal kaybının en aza inmesini sağlamaktır.

Haberin Devamı

Artan nüfus oranları kaynaklı şehirler içerisindeki kalabalıkların sıklaşması trafik yoğunluğunun artmasına da sebebiyet vermektedir. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken kuralların özenli bir biçimde uygulanması adına toplumdaki her bireyin duyarlı olması gerekmekte ve üzerine düşen görevi ister bir sürücü olsun ister bir yaya yerine getirmesi gerekmektedir.

60/1 - A TRAFİK KAZASI NEDİR?

Trafik akışı devam ederken sürücüler ya da yayalar kaynaklı dikkatsizlikler sonucu birçok kaza meydana gelmektedir. Bu kazaların birbirinden ayıran farkları olmakla birlikte kazaların yapılış biçim ya da kazaların kaynaklandığı sebeplerden ötürü farklı türlere ayrılmaktadır.

Kazaların birçok sebepten kaynaklanmasıyla beraber bu kazaların gerçekleşmesine sebebiyet veren ihmallere uygulanan cezalar da birbirinden ayrılmaktadır. Bu kazalardan biri de 60/1 - A trafik kazasıdır. Bu kaza türüne göre aracını kullanan bir sürücünün araçların yolu olan taşıt yolunda aracını durdurmasının yol açtığı bir kazadır.

Haberin Devamı

Kişi aracını bu şekilde yol üzerinde durdurursa önündeki ya da arkasındaki diğer araçların kaza yapma riskini arttırabilmektedir. Trafik işaretleriyle belirtilmiş bir taşıt yolunda araçların durdurulması cezaya sebebiyet vermektedir.

60/1- A CEZASI NE KADAR?

Trafik kanunları gereğince kurallara uymayan kişilere cezalar uygulanmaktadır. Bu cezaların uygulanmasındaki ana amaç kişilerin yaptıkları dikkatsizlikleri ya da ihmallerini bir daha tekrarlamamaları ve böylelikle hem kendi hayatlarını hem de çevresindeki diğer kişilerin yaşamlarını tehlikeye atmaması konusunda temkinli olmalarını sağlamaktır.

Bahsedilen trafik kazasının türü kişilerin hayatına ve malına zarar verebilmekte insan yaşamını tehlikeye sokabilmektedir. Bu kaza türünün yol açtığı zararı önleyebilmek adına bir ceza mevcuttur. Bu ceza türü hem para cezası hem de ceza puanı uygulanması şeklindedir. Verilen cezada ödenecek tutarın ceza kesildiği günden itibaren ilk 15 gün içerisinde ödenmesi halinde belirli bir oranda cezaya indirim uygulanmaktadır.

60/1-A CEZASI KAÇ TL?

2024 yılı için belirlenen 60/1-A trafik kazası türüne ait cezanın bedeli açıklanmış ve bu tutar 690 TL olarak belirlenmiştir. Ancak ilk 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda bu tutara %25' lik bir indirim uygulanacaktır. İlk 2 hafta içerisinde ödeyen ceza sahibi bir kişi bu indirimle beraber ceza tutarını 517,50 TL şeklinde ödeyecektir.

Haberin Devamı