Pratik Bilgiler 998 telefon kodu nerenin? +998 alan kodu hangi ülkenin?

998 telefon kodu nerenin? +998 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
998 telefon kodu nerenin? +998 alan kodu hangi ülkenin?

Özbekistan Türkiye’den ortalama 3735 km uzaklıktadır. Türkiye’de yaşayan ve Özbekistan’daki arkadaşlarını veya ailesini aramak isteyen kişiler sıklıkla Özbekistan alan kodunun ne olduğunu araştırmaktadır. İster doğrudan bir sabit hatlı telefon kullanın isterseniz cep telefonundan arayın Özbekistan’ı aramak çok kolaydır. İşte, Özbekistan alan kodu ve arama yapmanın yolu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Özbekistan ülkemizden en çok aranan ülkeler arasındadır. Kişilerin Özbekistan’ı aramadan önce alan kodu olan 998’i tuşlamaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

998 TELEFON KODU NERENİN?

998 telefon kodu Özbekistan Cumhuriyeti’ne aittir. Özbekistan Cumhuriyeti Orta Asya’da bulunan ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Özbekistan ülkemize ortalama 3735 km sürmektedir. Ülkemizden Özbekistan’a gitmek isteyen kişilerin yaklaşık 1,5 gün yolculuk yapmaları gerekir.

Özbekistan ülkemizden en çok aranan yurt dışı ülkeleri arasında bulunmaktadır. Özbekistan telefon kodu olan 998 sadece Özbekistan başka bir ülkeden aranmak istenildiğinde kullanılır. Özbekistan’da bulunan birisinin Özbekistan’daki başka birini aramak için bu kodu kullanmasına gerek yoktur. Ancak Türkiye’de yaşayan ve Özbekistan’ı aramak isteyen kişi 998 kodunu mutlaka kullanmalıdır.

 Telefon kodları aradığınız ülkedeki kişinin numarasını çevirmeden önce girdiğiniz bir grup numaradır. Yurtdışından Özbekistan’ı aramak isteyen kişilerin mutlaka arama numarasının başına 998 kodunu eklemeleri gerekmektedir. Sabit hattan arama yapmak isteyen kişiler bu kodun önüne iki adet sıfır ekleyerek numarayı tuşlamalıdır. Örneğin; 00 998 21547628 şeklinde tuşlama yapılmalıdır. 

Haberin Devamı

+998 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

 +998 alan kodu Özbekistan Cumhuriyeti’ne aittir. Uluslararası arama kodları uluslararası bir arama yapmak için doğru uluslararası telefon devresine erişmenizi sağlar. Tipik olarak, uluslararası arama kodu ülke kodundan önce girilmelidir.

 Türkiye’den Özbekistan’ı aramak için öncelikle aramanızın ülke dışına çıkacağını gösteren bir çıkış kodu girmelisiniz. Türkiye için bu kod ‘00’dır. Ardından Özbekistan’ın uluslararası alan kodunu yazmalısınız. Özbekistan alan kodunu yazdıktan sonra ise son olarak Özbekistan’da aramak istediğiniz şehrin alan kodunu ve telefon numarasını girmelisiniz. Örneğin; 00 + 998 + Şehir kodu + Lokal numara

 Eğer cep telefonundan arayacaksanız kodu aşağıdaki şekilde yazmanız gerekmektedir.

 +998 + Şehir kodu + Lokal numara