Pratik Bilgiler Acemi zıt anlamlısı nedir? Acemi kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Acemi zıt anlamlısı nedir? Acemi kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Acemi zıt anlamlısı nedir? Acemi kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Sözcüklere baktığımız zaman birçoğunun zıt anlamlısı olduğunu görebiliriz. Çünkü bir sözcüğün içerdiği anlamın karşıtını bulma şansı vardır. Tabi her sözlükte bu duruma rastlanmaz. Acemi sözcüğünün zıt anlamlıları ise usta, erbap ve ehil olarak bilinir. Sizler için Acemi zıt anlamlısı nedir? Acemi kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Zıt anlamlı sözcükler hiçbir zaman aynı şekilde yazılmaz. Çünkü sözcüklerin zıt olmaları için farklı yazılmaları önemlidir. Acemi sözcüğünün de toplamda üç adet zıt anlamlısı olduğu biliniyor.

Haberin Devamı

ACEMİ ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Öncelikle zıt anlamlı olan sözcükler oldukça kolay bir şekilde bulunabilir. Tabi burada önemli olan sözcüğün anlamını bilmekten geçer. Böylelikle sözcüğün içerdiği anlamın tam tersinde bir veya birden fazla sözcük bulunabilir. İşte buna zıt anlamlı sözcükler denilmektedir. Acemi sözcüğünün zıt anlamlıları şöyledir;

  • Usta,
  • Erbap,
  • Ehil.

Yukarıda yer alan üç sözcükte acemi için zıt anlamlı olarak değerlendirilir. Çünkü bu sözcükler ile acemi sözcüğü ters anlamlara gelir.

ACEMİ KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Acemi, bir işte yeni olmak şeklinde tanımlanır. Yani acemi olan birisi o işi ilk defa yapıyor olabilir. Bu hayatın birçok yerinde karşımıza çıkabilir. Yemek yapmak, araba sürmek ve daha birçok örnek vermek mümkündür. Bu işlerde yeni olana acemi denir. Ancak usta, erbap ve ehil için durum tam tersidir. Çünkü bu sözcükler deneyim içerir. Bundan dolayı üç sözcükte acemi kelimesi ile zıt olarak karşımıza çıkar. Acemi kelimesinin zıt anlamlıları ile ilgili cümle örnekleri;

Haberin Devamı
  • Gördüğümüz kadarıyla bu işte oldukça ehildi.
  • Kebap ustası olduğu için bize harika bir yemek yapmıştı.
  • Yeni işimde acemilik çekmeyim diye ustam yardım etti.
  • Domates yetiştirme konusunda erbap birisi olduğun çok belli.