Pratik Bilgiler Ardahan haritası: Ardahan ilçeleri nelerdir? Ardahan hangi bölgede yer alır?

Ardahan haritası: Ardahan ilçeleri nelerdir? Ardahan hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Ardahan haritası: Ardahan ilçeleri nelerdir? Ardahan hangi bölgede yer alır?

Ardahan şehri Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Ancak aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'ne komşu olan Kuzeydoğu kısmında toprakları bulunur. Ardahan Haritası: Ardahan ilçeleri nelerdir? Ardahan hangi bölgede yer alır? Ardahan şehri hakkında merak edilen tüm detayları Posta.com.tr okurları için derledik.

Ardahan Türkiye'nin en Kuzeydoğu bölümünde yer alan şehirdir. Aynı zamanda ülke sınırlarına açılan bir şehir olarak ön plana çıkar. Çünkü en uç nokta olması ile beraber komşu ülkelere sınırdır. Toplamda 6 tane ilçesi olması ile beraber aynı zamanda bir tane de Merkez ilçesi bulunur.

Haberin Devamı

ARDAHAN HARİTASI: ARDAHAN İLÇELERİ NELERDİR?

Ardahan harita üzerinden bakıldığında toplamda 6 tane ilçesi ile birlikte ön plana çıkan bir şehirdir. Bu şehirlerden bir tanesi Ardahan merkez olarak ele alındığı zaman 5 tane ilçesi olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda her bir ilçe merkezin etrafında toplanmış şekilde yer alır.

  •  Ardahan il merkezi
  •  Çıldır
  •  Damal
  •  Göle
  •  Hanak
  •  Posof

Bu şekilde yukarıdaki farklı ilçeleri ile birlikte Ardahan Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Özellikle diğer komşu ülkeleri açılan bir sınır olması ile beraber ön plana çıkar. Diğer yanından Türkiye'nin en Kuzeydoğu bölümünde bulunan bir uç şehir olarak da ifade edilir.

ARDAHAN HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Ardahan Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Türkiye'nin şehirlerinden biridir. Diğer yandan Karadeniz Bölgesi'ne komşu olan Kuzeydoğu bölümünde yine yer aldığını söylemek mümkün. Hatta kuzey doğu kısmının en uç noktasında bir sınır olarak da ele alınır. Bu yönüyle Türkiye'nin güvenlik noktasında da önemli bir şehri olarak ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

Genelde yüksek ve engebeli bir alan olarak öne çıkan Ardahan, o yüzden hayvancılık noktasında gelir faaliyeti sürdürür. Çevresinde komşu olarak ise Artvin ve Erzurum ile beraber Kars şehirleri yer almaktadır. Bu şehirler üzerinden geçiş ile birlikte Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi'ne ulaşım gerçekleşir.

ARDAHAN ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Ardahan şehrinin ekonomik faaliyetleri daha çok hayvancılık ile birlikte tarıma dayalıdır. Diğer yandan ticaret ve sanayi ile turizm noktasında gelişmiş bir şehir olmadığını söylemek mümkün. Geniş meralar ve aynı zamanda zengin çayır örtüsü nedeniyle hayvancılığın geliştiğini söylemek gerekir.

Aynı zamanda engebeli bir bölge olduğu için hayvancılık noktasında ön plana çıkar. Genelde en çok koyun ile birlikte sığır yetiştiriciliği yapıldığını söylemek gerekir. Engebeli bir bölgeye sahip olduğu için tarım noktasında yetiştiricilik için çok az bir alan bulunur.