Pratik Bilgiler Bauhaus akımı nedir, Temsilcileri kimlerdir? Bauhaus akımı eserleri nelerdir?

Bauhaus akımı nedir, Temsilcileri kimlerdir? Bauhaus akımı eserleri nelerdir?

Paylaş
Bauhaus akımı nedir, Temsilcileri kimlerdir? Bauhaus akımı eserleri nelerdir?

Bauhaus sanat akımının ekonomik, kültürel ve toplumsal modernleşmeyi temsil eden bir akım olduğu bilinmektedir. Bauhaus akımına göre modernleşmenin tasarımla buluşması söz konusu olmaktadır. Sanatın bütün dallarına ulaşmayı başaran sanat akımının tarihte de oldukça etkili olduğu görülmektedir. İşte, Bauhaus sanat akımı hakkında merak edilen tüm detaylar.

 

 Bauhaus akımının toplumların modernleşmesi olarak ifade edilebildiğini söylemek mümkün olmaktadır. Tasarımların bu akım sayesinde anlam kazandığı ifade edilebilir. 20. yüzyılda ortaya çıkan Bauhaus akımının oldukça önemli olduğu bilinmektedir.

Haberin Devamı

 

 

 BAUHAUS AKIMI NEDİR?

 

 Bauhaus sanat akımı toplumların modernleşmesi anlamına gelmektedir. Bu akım sayesinde insanların sanat algılarında da değişiklikler meydana gelmiştir. Bauhaus akımı ile birçok eserin ortaya çıktığını ifade etmek mümkün olmaktadır. Bauhaus akımının ortaya çıkmasıyla birlikte endüstriyel üretimde de bir değişiklik görülmüştür.

 

 İlk olarak 1919 yılında Bauhaus akımının çıktığı söylenebilir. Bu akıma göre mimarlık ve sanat birbirlerini tamamlayan parçalardır. Buna bağlı olarak mimari yapılarda da birçok değişiklik yapıldığını söylemek mümkün olmaktadır.

 

 Günümüzde ki modern mimarinin temelini oluşturduğu söylenebilir. 20. yüzyıla yön veren oldukça önemli bir akım olarak bilinmektedir. Bauhaus akımının aynı zamanda endüstriyel ürünlerin tasarımına da yeni bir bakış açısı getirdiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Mimari de genel olarak geometrik şekillerin ve doğal renklerin kullanıldığı ifade edilebilmektedir. Genel olarak işlevsel ve basit tasarımlar kullanılan bir akım olarak bilinmektedir.

 

 

 BAUHAUS AKIMI TEMSİLCİLERİ KİMLERDİR?

 

 Bauhaus akımı, Alman mimar ve tasarımcı kimliğiyle tanınan Walter Gropius tarafından 1919 yılında kurulmuştur. Uygulamalı bir sanat okulu olarak bilinen Bauhaus aynı zamanda bir kültür merkezi olarak da bilinmektedir.

 

 Bauhaus akımının kurucusu ve temsilcisi Walter Gropius tarafından sonraki dönemde bir manifesto yayınlanmıştır. Manifestonun içeriğinde ise yapılan faaliyetlerin amacı bina ile ilgilidir. İşlevsellik ve basitlik bu akım tarafından benimsenmiştir.

 

 Walter Gropius

 

 Vasili Kandinsky

 

 Moholy- Nagy

 

 Paul Klee akımın temsilcileri arasında yer almaktadır.

 

 

 BAUHAUS AKIMI ESERLERİ NELERDİR?

 

 1919 yılında Almanya da kurulan bir sanat okulu olarak bilinmektedir. Bauhaus akımıyla zanaat ve sanatın birleştirilmesi sayesinde endüstriyel tasarımın geliştirilmesi hedeflenmektedir. Oldukça geniş bir yelpazede Bauhaus akımının uygulamalarının bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

 

 Genel olarak boyama, tekstil, seramik, baskı, metal, ahşap, mobilya, duvar gibi birçok alanla ilgili atölye bulunuyordu. Bauhaus akımı eserleri arasında ise özellikle lineer çizgiler ve geometrik şekiller yer almaktadır. Aynı zamanda siyah, mavi, sarı ve kırmızı renklerden oluşan canlı ve göz alıcı bir uyumun söz konusu olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

 

 Bauhaus sanat akımının modern tasarım ve mimarinin temelini oluşturduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Bauhaus akımının etkisi günümüzde hala etkilerini göstermektedir. Modernliğin temel bir olgusunu temsil ettiği ifade edilebilmektedir.

 

 İşlevsellik ve basitlik Bauhaus akımı tarafından benimsenmiştir. Genel olarak Bauhaus mimarisinin doğal renkler eve geometrik şekiller kullanılmasıyla karakterize edildiğini ifade etmek mümkün olmaktadır.