Pratik Bilgiler Beyin yakan dikkat soruları nelerdir?

Beyin yakan dikkat soruları nelerdir?

Paylaş
Beyin yakan dikkat soruları nelerdir?

Dikkat ve mantık soruları nelerdir? Beyin yakan dikkat soruları nelerdir? Zihin karıştıran en zor mantık soruları hangileridir? Zihnini çalıştırmak isteyenler tarafından sıklıkla sorulan bu soruların yanıtlarını ve beyin yakan dikkat soruları örneklerini ve açıklamalarıyla birlikte Posta.com.tr okurları için derledik.

Mantık ve dikkat soruları zihnimizi çalıştırmamızı, beynimizi tembellikten kurtarmamızı ve keskinliğini korumamızı sağlayan sorulardır. Zihnini çalıştırmak, beynini aktif tutmak isteyen ve ileri yaşlarda dahi keskin zekasını korumak isteyen pek çok insanın sıklıkla bu soruları çözerek zihnine antrenman yaptırması günümüzde oldukça popülerdir.

Haberin Devamı

BEYİN YAKAN DİKKAT SORULARI VE CEVAPLARI

Soru: Bir toplulukta Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri kadınlar, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri ise erkekler yalan söylermiş. Diğer günlerde ise herkes sadece doğru söylemekteymiş. Bir gün bir erkek, kadınlardan biriyle sohbet ederken, kadın erkeğe, "dün yalan söylüyordum" demiş. Erkek ise cevap olarak "ben de dün yalan söylüyordum" demiş. 

Bu bilgilere dayanarak kadınla erkek arasındaki bu konuşmanın geçtiği gün hangi gündür?

Yanıt: Yanıt perşembedir. Kadın dün yalan söylediğini söylediğine göre günlerden Pazartesi, Salı ya da Çarşamba olmak zorundadır. Ancak erkek de dün yalan söylediğini söylemektedir. Her ikisinin de yalan söylediği ortak bir gün olmadığına göre, bugün bu diyalog esnasında bu iki kişiden bir tanesi yalan söylemektedir. Kadının dün yalan söylediği, erkeğin bugün yalan söylediği tek gün ise Perşembe günüdür.

Haberin Devamı

Soru: Aynanın karşısındayken sol gözünüzü sağ elinizle kapatırsanız, kendinizi aynada sol gözünüzü hangi elinizle kapatıyormuş gibi görürsünüz?

Yanıt: Aynada yansımamızı simetrik olarak görürüz. Bu nedenle aynanın karşısına geçerek sol gözümüzü sağ elimizle kapattığımızda, aynada sağ gözümüzü sol elimizle kapatıyormuş gibi görünürüz.

ZİHİN KARIŞTIRAN EN ZOR MANTIK SORULARI VE CEVAPLARI 

Soru: Mehmet 30 metrelik bir merdivene çıkıp boya yaparken birden kayar ve yere düşer. Ancak ölmediği gibi yaralanmaz da? Bu nasıl mümkün olabilir?

Yanıt: Mehmet merdivenin henüz ilk basamağındadır.

Soru: Bir odada 10 kişi vardır ve bu 10 kişinin tamamı hem birbirini hem de odanın tamamını görecek şekilde durmaktadır. Bu odaya bir top koyulduğunda. Bu topu 9 kişinin görmesini ancak 1 kişinin görmemesini istiyor olsaydınız, topu nereye koyardınız?

Yanıt: Odadaki 10 kişiden 1'inin kafasına konulacak topu, kafasına top koyulan kişi hariç geriye kalan 9 kişi görecektir. 

Soru: Bir ceket ve bir kaşkolun toplam fiyatları 110 liradır. Ceket kaşkoldan 100 lira daha pahalı olduğuna göre kaşkol kaç paradır?

Yanıt: Ceket+ Kaşkol=110 TL olmalıdır. Ayrıca, Ceket kaşkoldan 100 lira daha pahalı ise aynı denklemi şu şekilde de yazabiliriz: (Kaşkol+100)+Kaşkol = 110 TL. Bu durumda 2 Kaşkol+100=110 TL yaptığına göre 2 kaşkolün fiyatı 10 TL demektir. Bu durumda da 1 kaşkolun fiyatı 5 TL'ye eşit olacaktır.

Haberin Devamı