Pratik Bilgiler BİNGÖL HARİTASI: Bingöl ilçeleri nelerdir? Bingöl hangi bölgede yer alır?

BİNGÖL HARİTASI: Bingöl ilçeleri nelerdir? Bingöl hangi bölgede yer alır?

Paylaş
BİNGÖL HARİTASI: Bingöl ilçeleri nelerdir? Bingöl hangi bölgede yer alır?

Bingöl şehri Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. Aynı zamanda bölgenin Merkezi konumları içerisinde yer alır. Bingöl Haritası: Bingöl ilçeleri nelerdir? Bingöl hangi bölgede yer alır? Bingöl şehri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olarak Bingöl ön plana çıkmaktadır. Özellikle etrafındaki komşu şehirleri ile birlikte merkezi bir konumda olduğunu söylemek mümkün. Toplamda 8 tane ilçesi vardır ve bu ilçelerden biri merkezi olarak ifade edilir.

Haberin Devamı

BİNGÖL HARİTASI: BİNGÖL İLÇELERİ NELERDİR?

Bir tane il merkezi olması ile beraber Bingöl harita üzerinde toplamda 8 tane ilçeye sahiptir. Genelde ilçeler Bingöl merkezin etrafında toplanmış şekilde yer alır. Aynı zamanda merkez ise Elazığ şehrine komşu olarak bir sınır çizgisine sahiptir.

- Bingöl il merkezi

- Adaklı

- Genç

- Karlıova

- Kiğı

- Solhan

- Yayladere

- Yedisu

Bu şekilde yukarıdaki farklı isimleri eşliğinde toplamda Bingöl şehri 8 ilçe üzerinden ele alınır. Yukarı Fırat bölümünün önemli şehirlerinden biri olarak ifade edilen Bingöl, özellikle tarım ve hayvancılık noktasında gelişmiş bir şehirdir.

BİNGÖL HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Bingöl bulunduğu bölge itibariyle Türkiye'nin merkezi ve önemli geçiş noktalarından biri olarak öne çıkar. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan şehir detaylı biçimde Yukarı Fırat kısmında bulunmaktadır. Komşu olarak çevresinde Tunceli, Erzurum, Muş ve Diyarbakır gibi şehirler yer alır. Etrafını farklı şehirlerin sarması doğrultusunda İç Anadolu'ya bir merkez ve geçiş olarak da ele alınmaktadır.

Bu sebepten dolayı Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olarak ön plana çıkar. Diğer yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nin iklim şartlarını etkin biçimde hisseder. Bu bağlamda kış ayları sert geçerken yaz ayları ise oldukça kurak ve sıcak şekilde devam eder.

Haberin Devamı

BİNGÖL ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Bingöl şehrinde ekonomik faaliyetleri daha çok tarım ve hayvancılık ile birlikte ormancılık üzerinden öne çıkmaktadır. Özellikle bölge itibarıyla oldukça gür ormanlık alanlara sahip olduğunu ifade etmek mümkündür. O yüzden nüfusun büyük bir çoğunluğu bu sektörler üzerinden gelir kaynağı elde eder. Aynı zamanda inşaat ile beraber imalat sektörü de ticari açıdan ekonomik faaliyetler arasında gelir.

Ancak bu durum şehir nüfusunun yaklaşık olarak %3 kadarını etkiler. Şehirde önemli sayılabilecek bir sanayi merkezi bulunuyor. Ancak her geçen yıl bu alanda gelişim gösteren bir şehir olarak da ele alındığını söylemek mümkün. Engebeli bir bölgeye sahip olduğu için hayvancılık ve tarım bu konuda öne çıkar.