Pratik Bilgiler Bowling nasıl oynanır? Bowling oyun kuralları nelerdir?

Bowling nasıl oynanır? Bowling oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Bowling nasıl oynanır? Bowling oyun kuralları nelerdir?

İnsanların eğlenmek için birçok oyun şansı buldukları bilinir. Bunlar içerisinde bowling önemli bir yerde bulunur. Özellikle bowling oynarken çok keyifli anlar yaşamak mümkündür. Son derece basit kurallar ve sevdikleriniz ile bowling oynayabilirsiniz. Sizler için Bowling nasıl oynanır? Bowling oyun kuralları nelerdir sizler için derledik.

En keyifli oyunlar denildiğinde bowling akla sıkça gelir. Bu oyunun oynanma şeklinin kolay olması da insanların dikkatlerini çeker. Ayrıca bowling oynarken insanların mutlu ve aynı zamanda hırslı oldukları görülür.

Haberin Devamı

BOWLİNG NASIL OYNANIR?

Bowling oynamak için tek veya daha fazla kişinin olması gerekir. İnsanlar genellikle grup halinde bu oyunu oynarlar. Bu oyundaki amaç ise bowling salonunda topları kullanarak labutları devirmektir. Tabi bunu yaparken oyunu oynayan kişi sayısına göre hareket edilir. Oldukça kolay bir yapısı olan bowling için kazanan kişi ise sayı ile belirlenir.

Bowling oyunu bitince katılan kişilerin toplam puanları açıkça görülür. Bu puanlara göre bireysel veya grup halinde kazanan kişi belirlenmiş olur. Sonuca gitmek için setleri tamamlamak gerekir. Zaten sistem otomatik olduğu için her oyuncunun sırası net şekilde bellidir.

BOWLİNG OYUN KURALLARI NELERDİR?

Her oyunda olduğu gibi bowling oyununda da kurallar vardır. Oyuna katılan herkesin bu kuralları kabul etmiş oldukları görülür. Oyun buna göre ilerler ve kazanan ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Bowling topları üzerinde delikler vardır ve buna göre atıcı topa parmaklarını geçirir. Özellikle toplar üzerinde ye alan sayılara dikkat etmekte yarar vardır. Buna göre ağır veya hafif top bulunabilir.

Delikler ise top boyutuna göre farklılık gösterebilir. Oyuna başladıktan sonra düzenli bir ilerleme olduğu görülür. Ayrıca atılan topun hızı yazılır ve buna göre ayarlama yapmak mümkün olur. Bowling oyun kuralları şöyledir;

- Özel ağırlıkta olan labutlar oyun alanının sonuna dizilir. Oyun sistemi bunu atışların ardından otomatik olarak yapmaktadır.

- Labutların yeri ve atış yapılacak alan sınırı belirlidir. Buna göre ilk oyuncu atışını yapar ve amaç tüm labutları top ile devirmektir.

- Atışı yapan kişi eğer tüm labutları devirmeye başaramazsa bir atış hakkı daha kazanır. Yani her oyuncu 2 atış hakkına sahiptir. Buna göre atışı yapan kişi düşürdüğü labuta göre puan kazanır. İlk atışta tüm labutlar devrilirse eğer ikinci atışa gerek kalmaz.

- Sırası geçen oyuncu yerine diğeri gelir ve oyun bu seyirde devam eder. Tüm setler sonunda en yüksek puanı alan galip gelmiş olur.