Pratik Bilgiler Büyülü gerçekçilik akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Büyülü gerçekçilik akımı eserleri nelerdir?

Büyülü gerçekçilik akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Büyülü gerçekçilik akımı eserleri nelerdir?

Paylaş
Büyülü gerçekçilik akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Büyülü gerçekçilik akımı eserleri nelerdir?

Gerçekçi çizgi akımları üzerinde devam eden sanatın içerisinde bulunmayan sihirli ve mantık dışı öğelerin yer aldığı akım büyülü Gerçekçilik akımı olarak ifade edilir. Özellikle resim üzerinden çok daha fazla öne çıkan Bir akım türüdür. Büyülü Gerçekçilik akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Büyülü Gerçekçilik akımı eserleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Özellikle post modern düşüncenin temelini oluşturan en önemli akımlardan biri olarak büyülü Gerçekçilik akımı yer almaktadır. Günümüze sadece resim değil aynı zamanda edebiyat ve benzeri pek çok sanat üzerinden de öne çıkan bir akım türü olduğunu söylemek mümkündür. Olağan ya da gerçekçi bir yapıya sahip olan sanatın içinde yer almayan mantık dışı ve sihirli öğeler bütünüdür.

Haberin Devamı

BÜYÜLÜ GERÇEKÇİLİK AKIMI NEDİR?

Olağan ya da gerçekçi bir çizgi üzerinde devam eden akımların içerisinde bulunmaması gereken sihirli ve mantık dışı öğeler büyülü Gerçekçilik akımını oluşturmaktadır. İlk olarak 18. yüzyılda ortaya çıkan büyülü Gerçekçilik akımı, birçok farklı sanata tesir etmiş şekilde büyümüştür. Normalde felsefi alandaki yaklaşımları sınıflandırmak için kullanılan bir yapı olduğunu söylemek mümkündür.

Ancak daha sonra görsel açıdan birçok farklı sanat eserine tesir etmiş önemli akımlar içerisinde yer alır. Bu kavram daha sonraları 1920 itibariyle Avrupa'da önemli bir yer edinmiştir. 1925 yılında ise ilk kez resim üzerinden büyüdük Gerçekçilik akımı daha da güçlü hale gelmiştir. Bu durum 1980'li yıllardan sonra Türkiye'de girerek hem edebiyat hem de resim alanında büyümüştür.

Haberin Devamı

BÜYÜLÜ GERÇEKÇİLİK AKIMI TEMSİLCİLERİ KİMLERDİR?

Özellikle Avrupa kökenli bir akım olarak öne çıkan büyülü Gerçekçilik akımının günümüzde birçok önemli temsilcisi bulunmaktadır. Bu temsilciler farklı sanat alanları üzerinden etkileyici görselleri günümüze kadar ulaştırmıştır.

- Salman Rushdi

- Gabriel Garcia Marquez

- Ben Okri

- Isabel allende

- Günther Grass

- Angela Carter

- Latife Tekin

- Nazlı Eray

Bu şekilde Avrupa kökenli olması ile beraber aynı zamanda büyülü Gerçekçilik sanat akımı dünyanın birçok farklı yerine ulaşmıştır. Bunlar içerisinde özellikle 1980'li yıllarda Türkiye'ye gelen bu akım, çok önemli eserlerin ortaya çıkmasına olanak vermiştir. Hala oldukça değerli olan eserler bulunduğunu ifade etmek mümkündür.

BÜYÜLÜ GERÇEKÇİLİK AKIMI ESERLERİ NELERDİR?

Hem romanlar hem de resimler üzerinden büyülü Gerçekçilik akımı pek çok önemli eser bırakmıştır. Özellikle gerçek içerisinde yer almayan birçok gerçek dışı durumun büyülü şekilde bulunması üzerinden öne çıkan bir akım olduğunu söylemek gerekir. Bu akıma sahip günümüzde birçok roman okunmakta ve resimlere bakılmaktadır.

- Dönüşüm (Franz Kafka)

- Ağaçlara tüneyen baron

- Usta ile Margarita

- Yüzyıllık Yalnızlık

- The two Fridas

Bu gibi yukarıda olduğu şekilde daha birçok önemli büyülü Gerçekçilik akımı eserleri farklı dönemlerde ortaya çıkmıştır. Özellikle de fantastik dünyaya birçok önemli etki sağlayan ve katkı oluşturan bir sanat akımı olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı