Pratik Bilgiler C harfi ile başlayan bitki isimleri - C ile başlayan bitki adları nelerdir?

C harfi ile başlayan bitki isimleri - C ile başlayan bitki adları nelerdir?

Paylaş
C harfi ile başlayan bitki isimleri - C ile başlayan bitki adları nelerdir?

Evde yetişen, bahçede yetişen veya sulak yerlerde büyüyen çiçek, bitki ve ağaçlar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bazı oyunlarda ya da sadece bilgi edinmek için C harfi ile başlayan bitki isimleri internette araştırılıyor. Peki, C ile başlayan bitki adları nelerdir? İşte, C harfi ile başlayan bitki isimleri...

Bazı bitkilerin isimlerini akılda tutmak tahmin edilenden daha zor olabiliyor. Bu nedenle internette C harfi ile başlayan bitki isimleri araştırılıyor. Peki, C ile başlayan bitki adları nelerdir?

Haberin Devamı

C HARFİ İLE BAŞLAYAN BİTKİ İSİMLERİ

  • Camgüzeli (Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika )
  • Cennet Kuşu Çiçeği ( Güney Afrika )
  • Campari

Dikkat çekici bir domates türü olan bu bitki sululuğu sayesinde ilgi odağı olmaktadır. Ayrıca koyu kırmızı bir rengi bulunmaktadır. Bunun yanında kiraz domatese göre biraz daha büyüktür.

  • Cennet Hurması

Tadı ve kokusu ile dikkat çekici olan Cennet hurması sağlık içinde çok yararlıdır. Bitkinin turuncu ve kırmızı karışımı renginde bir meyvesi bulunmaktadır. Aslen Çin ve Japonya'da yetişen bir bitki olarak dikkat çekmektedir.

  • Ceviz Ağacı

Hızlı büyümesi ve yayılması ile dikkat çeken ceviz ağacı birçok alanda yetişme imkanı bulabilir.

  • Ciğer Otu

Oldukça çok kişi tarafından bilinen ciğer otu çok yıllık otsu bir bitkidir. Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında çiçek açtığı görülmektedir. Boyu ise 10-50 cm arasında değişmektedir.

  • Cincile Mantarı

Oldukça farklı bir görünüme sahip olan bu mantar türü çürükçül bir mantardır. Ayrıca Anadolu'nun her bölgesinde yetişebilir.

Haberin Devamı
  • Civanperçemi

Papatyagiller familyasına ait bir bitki türüdür. Ilıman bölgelerde yetişmesi ile ünlüdür. Özellikle sonbahar aylarında yetiştiği bilinmektedir. Ayrıca çok hoş bir kokuya sahiptir.

  • Cinnema

Latince adı 'Gymnema sylvestre' olan bu bitkinin anavatanı ise Orta ve Güney Hindistan olarak bilinmektedir. Yaprakları ise kalp şeklinde olması ile dikkat çekmektedir. Mayıs ayında minicik açan sarı renkli çiçekleri ile çok hoş bir görüntüye sahip olduğu görülmektedir.