Pratik Bilgiler DENİZLİ HARİTASI: Denizli ilçeleri nelerdir? Denizli hangi bölgede yer alır?

DENİZLİ HARİTASI: Denizli ilçeleri nelerdir? Denizli hangi bölgede yer alır?

Paylaş
DENİZLİ HARİTASI: Denizli ilçeleri nelerdir? Denizli hangi bölgede yer alır?

Denizli, Türkiye'de en büyük 15.ci ilidir. Bu şehrin sembolü ise horozdur. Bu il, iki farklı iklime sahip olduğundan sebze ve meyve sektöründe oldukça geniştir. Denizli ilçeleri nelerdir, Denizli hangi bölgede yer alır? İşte, tüm detaylar.

Denizli, kültürel ve tarihi açıdan çok zengin bir bölgedir. İnsan trafiği oldukça yoğundur. Ticaret, sanayi, tarım ve turizm çok gelişmiştir.

Haberin Devamı

DENİZLİ HARİTASI: DENİZLİ İLÇELERİ NELERDİR?

Denizli ili 19 tane ilçeye sahiptir. Bu illerin isimleri; Çardak, Tavas, Sarayköy, Buldan, Baklan, Bekilli, Merkezefendi, Beyağaç, Çameli, Kale, Bozkurt, Serinhisar, Honaz, Güney, Çal, Çivril, Acıpayam, Akgöl, Babadağ'dır.

Bu ilçelerden olan Kale, Beyağaç, Çameli, Acıpayam, Tavas, Serinhisar, Babadağ, Buldan, Sarayköy Akdeniz bölgesinde bulunmaktadır. Geriye kalan diğer ilçeler ise Ege bölgesinde yer almaktadır.

DENİZLİ HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Denizli'nin toprak alanları oldukça geniştir. Dolayısı ile şehrin bir kısmı Akdeniz bölgesinde iken, bir diğer kısmı Ege bölgesinde yer almaktadır. Bu özelliği dolayı tarım son derece gelişmiş ve sebze meyve çeşitleri oldukça zengindir.

Bu bölgede iki farklı iklim görülmektedir. Denizli ihracat ve ticaret ili olma özelliğine de sahiptir. Bu bölgede genelde ılıman bir hava hakimdir. Denizli şehrinde kışlar genelde ılık geçer ve bol yağışlı olur. Bitki örtüsü makidir.

Haberin Devamı

DENİZLİ İLİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

İlin ekonomisi ticarete ve sanayiye dayalıdır. Aynı zamanda hizmet sektörü de oldukça gelişmiştir. Ormancılık, arıcılık, balıkçılık ve hayvancılık halkın büyük kısmının geçim kaynağını oluşturmaktadır.

Denizli, Türkiye'nin tekstilin başkenti olarak biliniyor. Ancak son yıllarda mermer ve doğal taş sektörüne daha çok yoğunluk verilmiştir.

Denizli ilinin mutfağı her damak zevkine uyum sağlayacak seçeneklere sahip. Denizli kebabı, Tandır kebabı, Dirit, Kiide, Cızlama gibi yemekler bu bölgede meşhurdur.

Pamukkale, özellikle turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Pamukkale, Dünyanın ve Türkiye'nin en tanınmış doğa harikasıdır. Çok sayıda turist bu bölgeye gelmektedir.

DENİZLİ ŞEHRİNİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Denizli bölgesinde kültürel ve tarihi bir çok alan bulunuyor. Özellikle antik kentler yoğun ilgi görmektedir. Hierapolis Antik kenti, Tripolis Antik kenti, Anauau Antik kenti, Apollon Lermenos Tapınağı, Ornaz Vadisi, Adalet Parkı, Akvadi Parkı gibi yerler bu ilin gezilebilecek bölgelerindendir.

Denizli horozu ile meşhurdur. Özellikle hediye olarak horoz heykeller, magnetler anı olarak o bölgeden alınabilir. Aynı zamanda havlular, nakışlı bornozlar ve tekstil ürünleri de seçenekler arasındadır. Çivril elması ve yanık yoğurt Denizli bölgesine has ürünlerdendir.

Haberin Devamı