Pratik Bilgiler Düş eş anlamlısı nedir? Düş kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Düş eş anlamlısı nedir? Düş kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Düş eş anlamlısı nedir? Düş kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Düş kelimesi Türkçe sık sık kullanılan bir kelimedir ve bu nedenle eş anlamlısı da merak edilir. Düş ile rüya kelimeleri eş anlamlı olarak kabul edilen kelimelerdir. Bu nedenle de birbirlerinin yerine cümle içinde kullanılırlar. Düş eş anlamlısı nedir? Merak edilen sorunun yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.

Türkçede en sık kullanılan kelimelerden biri olan düş pek çok cümle içinde kullanılır. Düş kelimesi çok sık kullanıldığı için eş anlamlısı da merak edilir. Düş kelimesi rüya ile aynı anlamı taşır.. Dolayısıyla düş ve rüya eş anlamlı kelimelerdir.

Haberin Devamı

DÜŞ EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Düş sözcüğü ile eş anlamlı olan ve kullanılan kelime birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Öncelikle kelimelerin anlamlarını öğrenmek ve sonra da eş anlamlıları hakkında bilgi almak gerekir. Düş kelimesinin eş anlamlısı olan yani aynı anlama sahip olduğu kelime rüya sözcüğüdür.

Türk Dil Kurumuna göre rüya ve düş kelimeleri aynı anlamdadır ve cümle içinde birbirlerinin alternatifi olarak kullanılabilirler.

Düş kelimesi cümleden çıkarılıp yerine rüya ya da rüya kelimesinin yerine düş kelimesi yazılırsa cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik olmaz.

DÜŞ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Düş kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamı uyurken insanın zihninde belirmiş olan görüntü ya da düşünce, rüya demektir. Rüya ve düş kelimesi aynı anlama sahip olduğu için birbirlerinin yerine kullanılan sözcüklerdir. Türkçede çok fazla sözcük vardır ve bu nedenle aynı anlama sahip olan sözcükler de vardır.

Haberin Devamı

Eş anlamlı ve anlamdaş olan sözcükler yazılışları farklı olmasına rağmen aynı anlama sahip olan sözcüklerdir. Bu nedenle de anlamdaş olarak tespit edilmiş tüm kelimeler birbirlerinin yerine cümle içinde kullanılabilirler.

 DÜŞ İLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

  • Dün çok kötü bir düş gördüm uyanınca gerçek olmadığına o kadar sevindim ki sana anlatamam.
  • Biraz düşlerden ayrılıp gerçek hayata dönsen sen de daha başarılı olursun.
  • Onun gördüğü rüyalar hep çıkar o yüzden beni rüyasında gördüğü zaman ne anlama geldiğini hemen araştırırım.
  • Bir düşün peşine düşmüş gidiyorsun ama umarım kötü bir şey yaşamazsın.
  • Seninle düş gibi geçen günlerim oldu ama artık ayrılmak zorundayız.
  • Rüyalarım prensi ile karşılaşmış gibi hissediyorum ve gerçekten çok mutluyum.
  • Rüyamda kötü bir şey gördüğüm zaman bir daha uyuyamıyorum.