Pratik Bilgiler Düşman zıt anlamlısı nedir? Düşman kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Düşman zıt anlamlısı nedir? Düşman kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Düşman zıt anlamlısı nedir? Düşman kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Hem gündelik hayatta hem de eğitim konusunda birçok kelimenin zıt anlamlı karşılığı araştırılıp merak edilmektedir. Bu doğrultuda da taşıdığı anlam ile birlikte uygun olarak kullanılabilecek düşman kelimesine zıt anlamı taşıyan kelimeler ön çıkmaktadır. Düşman kelimesinin tam tersi yani zıttı olarak kullanılabilecek birden çok zıt anlamlı sözcük bulunmaktadır. Bu nedenle alternatifli bir biçimde cümleler içerisinde zıt kelime olarak değerlendirme imkanı doğmaktadır. Düşman zıt anlamlısı nedir? Düşman kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir sizler için derledik.

Türkçede birçok kelimenin bir zıt anlamlı karşılığı bulunmaktadır. Bu karşılıklar ise amaca uygun olarak kullanılmaktadır. Düşman kelimesinin zıt anlamlısı ise dost ya da ahbap şeklinde karşılık bulmaktadır.

Haberin Devamı

 

DÜŞMAN ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Dilimizde uzun yıllardır yer alan düşman kelimesi için kullanılabilecek zıt anlamlı kelimeler 2 adettir. Bunlar ise;

 - Dost

- Ahbap olarak geçer.

Özellikle de dost kelimesinin günlük hayatta düşman kelimesine zıt ve daha çok karşıt anlamlı olarak kullanıldığı görülmektedir. Fakat yine de alternatifli olarak ahbap sözcüğünün de öne çıktığını ifade etmek mümkün olmaktadır.

 

DÜŞMAN KELİMESİNİN ZIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Karşıt anlamlısı merak edilen sözcükler içerisinde düşman kelimesi de yer almaktadır. Anlamına bakıldığında ise birine karşı kötü duygular besleyerek onun kötülüğünü düşünmek ve ona maddi manevi zarar vermeye çalışmak manası taşıdığı görülmektedir. Bu durumun tam tersi olarak ise dost ve ahbap kelimeleri öne çıkmaktadır. Her iki sözcük de düşman kelimesine zıt olarak cümle içerisinde ya da tek başına kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

 

TDK'YA GÖRE DÜŞMAN KELİMESİNİN ZIT ANLAMI

TDK üzerinden ele alındığında düşman kelimesine 2 farklı sözcük zıt anlamı olarak öne çıkmaktadır. Bu konuda kullanım anlamına uygun olarak dost ve ahbap kelimelerinden biri seçilebilmektedir.