Pratik Bilgiler ERZİNCAN HARİTASI: Erzincan ilçeleri nelerdir? Erzincan hangi bölgede yer alır?

ERZİNCAN HARİTASI: Erzincan ilçeleri nelerdir? Erzincan hangi bölgede yer alır?

Paylaş
ERZİNCAN HARİTASI: Erzincan ilçeleri nelerdir? Erzincan hangi bölgede yer alır?

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey batı kısmında bulunan Erzincan, Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. Aynı zamanda daha detaylı şekilde Yukarı Fırat havzasında bulunduğunu söylemek mümkündür. Erzincan Haritası: Erzincan ilçeleri nelerdir? Erzincan hangi bölgede yer alır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Toplamda ise 9 tane ilçesi bulunan şehir aynı zamanda bir merkezi üzerinden öne çıkar. Tarım ve hayvancılık ile beraber zamanla geçen sanayisi üzerinden güçlenen bir şehir olduğunu ifade etmek mümkün. İlçeleri ise merkezin etrafında toplanmış şekilde yer alır.

Haberin Devamı

ERZİNCAN HARİTASI: ERZİNCAN İLÇELERİ NELERDİR?

Erzincan 9 tane ilçesi ile beraber aynı zamanda bir Merkezi üzerinden Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bir şehirdir.

- Erzincan il merkezi

- Çayır

- İliç

- Kemah

- Kemaliye

- Otlukbeli

- Refahiye

- Tercan

- Üzümlü

Bu şekilde yukarıda verilen isimleri doğrultusunda toplamda 8 tane ilçesi ile birlikte Erzincan şehri öne çıkar. Tabii bir de merkezi sayıldığı zaman toplamda 9 ilçe olarak ifade etmek mümkün. Merkezin etrafında toplanmış olan şehirlerin nüfusu ve aynı zamanda yüz ölçümü de değişkenlik göstermektedir. Genel itibariyle sınırları üzerinden bakıldığında dikdörtgen bir görüntü oluşturmaktadır.

ERZİNCAN HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Erzincan Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehir olarak öne çıkar. Detaylı şekilde bakıldığında ise Kuzeybatı kısmındaki Yukarı Fırat havzasında tam olarak bulunmaktadır. Aynı zamanda bölgenin Merkezi şehirlerinden biri olarak da ifade etmek mümkündür. Engebeli bir araziye sahip olması ile beraber kışları sert ve yazları kurak geçer.

Haberin Devamı

Doğuda Erzurum ve Batı da Sivas ile birlikte Güneyde Tunceli ve Güneydoğu'da ise Bingöl'e komşu bir şehirdir. Aynı zamanda el yazıyı ve Malatya ile Gümüşhane gibi daha pek çok şehre komşu olduğunu söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı aynı zamanda bir geçiş bölgesi olarak da bölgenin önemli şehirleri içerisinde yer almaktadır.

ERZİNCAN GELİR KAYNAKLARI NELERDİR?

Erzincan'ın ekonomisi önemli oranda tarıma dayalıdır. Özellikle fail nüfusun yaklaşık olarak %70'i kadarı tarım üzerinden gelir elde eder. Aynı zamanda üretilen ürünler de Türkiye ile birlikte dünyanın birçok farklı ülkesine de ihraç edilir. Diğer yandan maden ve sanayi sektöründe de önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkündür.

Pek çok farklı yeraltı madeninin çıkarılması ile beraber değişik alanlarda yaygın biçimde kullanılmaktadır. Diğer yandan hayvancılık ise tarımdan çok daha büyük bir kaynak olarak ön plana çıkar. Zira özellikle engebeli arazisi ile beraber hayvancılığa elverişli bir alan ortamı yarattığını ifade etmek gerekir. Sanayi hayatında da her geçen zaman gelişim gösteren bir şehirdir.