Pratik Bilgiler Esir eş anlamlısı nedir? Esir kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Esir eş anlamlısı nedir? Esir kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Esir eş anlamlısı nedir? Esir kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Kişi ya da kişilerin kendi rızası dışında herhangi bir yerde zorla tutulması esir anlamına gelmektedir. Özellikle savaşlarda daha çok kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda bu kelimeye karşılık olarak tutsak sözcüğü yaygın olarak eş anlamlı şekilde kullanılır. Esir eş anlamlısı nedir? Esir kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? İşte, merak edilen tüm detaylar. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Daha çok savaşlarda öne çıkan ve kişinin kendi rızası dışında tutulması esir anlamı taşımaktadır. Tabi aynı zamanda birinin kaçırılması ve bir yerde yine zorla tutulması olarak da anlatmak mümkün. Bu kelimeye karşılık olarak bize tutsak sözcüğünün yaygın biçimde eş anlamlı olarak kullanıldığını ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

ESİR EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Esir kelimesi birden fazla eş anlamlı sözcükleri ile yaygın biçimde günlük hayatta kullanılır. Aynı anlama gelmeleri ile okunuşları ve yazılışları farklı sözcüklerdir.

  • Tutsak
  • Köle

Her ne kadar her iki kelime de bu şekilde aynı anlam ile kullanılsa bile, tutsak kelimesinin daha fazla benzerlik gösterdiğini söylemek gerekir. Yine de alternatif olarak amaca uygun olarak değişik yerlerde köle kelimesini de eş anlamlı biçimde kullanmak mümkün.

ESİR KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Bir kişinin ya da topluluğun kendi rızaları dışında bir yerde tutulmuş olması esir kelimesi üzerinden değerlendirilir. Bu kelimeyi alternatif olarak farklı cümlelerde kullanırken aynı zamanda tutsak kelimesi kullanılabilir. Ardından bir alternatif olarak yine köle kelimesi bu konuda ön plana çıkmaktadır. Aynı anlama sahip olmaları ile tek başına veya cümle içerisinde değerlendirilebilirler.

Haberin Devamı

ESİR KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI CÜMLELER

Tutsak ve köle kelimeleri aynı anlama sahip olarak esir sözcüğüne karşılık eş anlamlıdır. O yüzden taşımış olduğu aynı anlam ile cümle içerisinde farklı biçimlerde değerlendirmek mümkün.

‘’Kaç yıldır burada tutsak tutuluyoruz.’’

 ‘’Eski zamanlarda insanlar köle olarak pazarlarda satılırdı.’’

Görüldüğü gibi yukarıda öne çıkan tutsak ve köle kelimeleri aynı anlam ile beraber esir sözcüğünün karşılık olarak değerlendirilebilir. Hem savaşlarda hem de günlük yaşamda kullanmak mümkün. Aynı zamanda düşünce özgürlüğünün kısıtlanması doğrultusunda da eş anlamlı şekilde değerlendirilir.