Pratik Bilgiler ESKİŞEHİR HARİTASI: Eskişehir ilçeleri nelerdir? Eskişehir hangi bölgede yer alır?

ESKİŞEHİR HARİTASI: Eskişehir ilçeleri nelerdir? Eskişehir hangi bölgede yer alır?

Paylaş
ESKİŞEHİR HARİTASI: Eskişehir ilçeleri nelerdir? Eskişehir hangi bölgede yer alır?

Eskişehir İç Anadolu Bölgesi'nin kuzey batı bölümünde yer alan bir şehirdir. Özellikle her sene turistik noktada insanları çeken bir merkezi bölge olduğunu söylemek gerekir. Eskişehir Haritası: Eskişehir ilçeleri nelerdir? Eskişehir hangi bölgede yer alır? Eskişehir hakkında merak edilenler.

Gerek Metropolitan görüntüsü gerekse turistik alanları ile Eskişehir Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde yer alır. Toplamda 14 tane ilçesi olması ile beraber aynı zamanda iki tane merkez ilçesi yer alır. Marmara ve Ege Bölgesi'ne yakınlığı üzerinden de yine önemli geçiş şehirleri içerisinde gelir.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR HARİTASI: ESKİŞEHİR İLÇELERİ NELERDİR?

Eskişehir 14 tane ilçesi olan ve bunlar içerisinde 2 tane de merkez ilçesi bulunan bir şehirdir. İlçeleri daha çok Marmara ve Ege bölgesine yakın noktalarda bulunur.

- Odunpazarı il merkezi

- Tepebaşı il merkezi

- Alpu

- Beylik oda

- Çifteler

- Günyüzü

- Han

- Inönü

- Mahmudiye

- Mihalgazi

- Milahılıççık

- Sarıcakaya

- Seyitgazi

- Sivrihisar

Bu gibi farklı isimleri ile birlikte Eskişehir ilçeleri ön plana çıkmaktadır. Her bir ilçesi özellikle Turizm açısından gelip görülmesi gereken yerleri içerisinde bulunur. Aynı zamanda farklı yüzölçümleri ve nüfusa sahiptir.

ESKİŞEHİR HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Eskişehir İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Daha detaylı şekilde İç Anadolu Bölgesi'nin Kuzeybatı kısmında bulunduğunu söylemek mümkündür. Çevresinde Bilecik, Ankara, Kütahya ve Afyon ile Konya şehirlerine komşudur. Bu yüzden Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi üzerinden de yakınlığı doğrultusunda ön plana çıkar.

Haberin Devamı

Bu da Eskişehir'i önemli bir geçiş noktası şeklinde gösterir. Bu da şehrin her geçen zaman pek çok açıdan gelişimi göstermesini sağlayan kısımları içerisinde bulunmaktadır. Hem Turizm hem de ticari ve tarım ile hayvancılık noktasında da öne çıktığını ifade etmek mümkündür.

ESKİŞEHİR EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Kamu sektörü ile beraber özel sektör bakımından Eskişehir oldukça geniş bir nüfusa sahiptir. Aynı zamanda toprak sanayi, un ve mamülleri sanayi ile birlikte ağaç, çimento ve mamülleri sanayisi noktasında da önemli bir yere sahiptir. Makine ile birlikte çelik eşya sanayii noktasında önemli oranda gelişmiş bir şehirdir.

Bu konuda sanayi açısından Türkiye'nin sayılı şehirleri içerisinde olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü özellikle İstanbul ve Ege bölgesine yakınlık noktasında sanayisi gelişen bir şehir olarak ön plana çıkar. Çok fazla olmasa bile aynı zamanda tarım ve hayvancılık noktasında da gelişim gösteren bir şehir olduğunu ifade etmek mümkündür.