Pratik Bilgiler Evde klima nasıl temizlenir?

Evde klima nasıl temizlenir?

Paylaş
Evde klima nasıl temizlenir?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte evde en çok klima kullanmaya başladık. Klima düzenli olarak temizlenmezse hem performansı azalır hem de sağlık açısından tehdit oluşturmaya başlar. Peki, klima nasıl temizlenir? Sirke ile klima temizliği nasıl olur? Klima dış ünitesi temizliği nasıl yapılır? Klima temizliği ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Hem performansını arttırmak hem de sağlık açısından daha faydalı olması için klimaları belirli sürede bir temizlemek gerekir. Peki, klima nasıl temizlenir? Sirke ile klima temizliği nasıl olur? Klima dış ünitesi temizliği nasıl yapılır? Klima temizliği ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Haberin Devamı

Klima nasıl temizlenir?

Klimalar hassas elektronik donanıma sahip aletlerdir. Düzenli temizlikleri yapılacağında kullanım kılavuzlarında belirtilen direktiflere göre kapakları açılarak ön filtrelerine erişim sağlanmalıdır. Klimalarınızı kullandığınız zamanlarda 2 haftada bir temizlemek için bu filtreyi temizlemeniz ve klima kullanım talimatlarına uymanız yeterli olacaktır.

Klima filtrelerinin basitçe ev ortamında temizlenmesi için sırasıyla şu yollar izlenmelidir;

Klimanızın kullanma talimatlarında belirtildiği şekilde kapağını açıp ön filtresine erişiniz.

Filtreyi dikkatlice yerinden çıkararak küvetinizde veya lavabonuzda su ile nazikçe yıkayınız. Kullandığınız suyun soğuk olması gerekmekte ve herhangi bir deterjan ya da temizlik maddesi kullanımı gerektirmemektedir. İsterseniz beyaz sirke ile yıkayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Nazikçe temizlediğiniz klima filtrenizi uygun ortamda bilhassa güneşte kurutabilirsiniz.

İhtiyaç duyarsanız filtrenin ardında açılan klima bölgesini elektrikli süpürgenizi orta şiddette çalıştırarak fırça ağzı ile sert hamleler yapmaksızın süpürebilirsiniz.

Klima dış ünitesi temizliği

Klima dış ünitesi zamanla oda içerisinde tozu üzerine hapseder ve rengi değişmeye başlar. Bunu önlemek için 4 ayda bir mineralli krem deterjanla silinmesi yeterli olur.