Pratik Bilgiler Bu yöntemle evdeki minik sinekler dakikalar içinde yok olacak

Bu yöntemle evdeki minik sinekler dakikalar içinde yok olacak

Paylaş
Bu yöntemle evdeki minik sinekler dakikalar içinde yok olacak

Son zamanlar birçok evde minik sinekler görülmeye başladı. Ev halkını bir hayli rahatsız eden minik sinekleri elle yakalayıp yok etmek yerine çok daha pratik çözümlerle ortadan kaldırabilirsiniz. Peki, evde minik sinek neden olur? Evdeki minik sinekler nasıl yok edilir? Minik sineklere doğal çözümler...

Özellikle mevsim geçişlerinde kendini sık sık hatırlatan minik sinirler, hem oldukça sinir bozucu hem de sağlık açısından zararları var. Peki, evdeki minik sinekler nasıl yok edilir? Minik sineklere doğal çözümler...

Haberin Devamı

EVDE MİNİK SİNEK NEDEN OLUR?

Dışarıda havaların soğumasıyla birlikte birçok sinek türü evlere kaçmaya çalışır. Sinek oluşumunun en önemli nedeni budur.
Bunun dışında dışarıda unutulmuş meyve ve sebzeler, temizliğine dikkat edilmemiş mutfak ve banyolar da sinek oluşumunu oldukça tetikler.

Çöplerin uzun süre atılmaması, havanın nemli ve sıcak olması ve düzenli temizlik yapılmaması ivez olarak bilinen sinek oluşumunda oldukça etkilidir.

Fakat bazen bu sinekler evin temizliği çok iyi yapılmış olsa bile ivezler kendiliğinden gelecektir. Böylesi bir durumda ise sineklerin daha önceden evinizde bulunması nedeniyle yumurtalarını bıraktıkları için gelmiş olacaktır. Sadece bunlar sizin evinizde bulunmayıp, dışardan bile olsa gelebilirler.

Haberin Devamı

EVDEKİ MİNİK SİNEKLER NASIL YOK EDİLİR?

ŞEKERLİ SU

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Sinekler bilindiği üzere şekeri çok sevmektedir. Hem kokusu hem de tadını sevmesi sebebiyle son derece çekici gelmektedir. Bundan dolayı da evinde sinir bozucu olan küçük sinekler görüldüğü zaman sıcak su kaynatılmalıdır. Ardından ise 3 yemek kaşığı miktarında şeker içerisine konularak karıştırılır. Suyun soğuması beklenir ve ortalık bir yere konulmalıdır. Şekerli suyun soğuması ile birlikte kısa zaman içerisinde sinekler şekerli suyun içerisine düşecek olması sebebiyle kurtulmuş olacaksınız.

KOLİ BANTI

  • Bant
  • Şekerli su
  • Sarı kağıt

YAPILIŞI

İlk öncelikle yapacağınız kağıt üzerine çok az miktarda şekerli su dökmek olur. Şekerin hem kokusu hem de tadının çok cazip gelmesi nedeniyle etkili olur.

Aynı şekilde bant etrafına koku yayacak olması nedeniyle sineklerin de ilgisini çekerek, bant üzerine yapışmasını sağlayacaktır.