Pratik Bilgiler Fon perde nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde fon perde yıkanır mı?

Fon perde nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde fon perde yıkanır mı?

Paylaş
Fon perde nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde fon perde yıkanır mı?

Evlerin olmazsa olmazları arasında yer alan fon perdeler, son zamanlarda en çok tercih edilen eşyalar arasında yerini alıyor. Belirli zamanlarda bir yıkanması gereken fon perdeler, birçok kişi tarafından nasıl yıkanacağı merak ediliyor. Peki, fon perde nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde fon perde yıkanır mı?

Oda içi dekorasyonun bütünlüğünü sağlaması için kullanılan fon perdeler doğru yöntemle yıkanmazsa bozularak formunu kaybedebilir. Peki, fon perde nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde fon perde yıkanır mı?

Haberin Devamı

FON PERDE NASIL YIKANIR?

Fon perde fazla kirlenen bir perde türü değildir. Bu nedenle yılda bir kez yıkamanız yeterlidir. Ancak fon perdenin bulunduğu odada sigara içiliyor ya da çok toz alan bir odaysa o zaman yıkama sıklığını değiştirmeniz gerekir. Ortalama iki aylık rutinlerde yıkayarak fon perdenin temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Fon perdeyi yerinden söktükten sonra önce uygun bir pencereden silkeleyin. Bu sayede üzerinde birikmiş tozlarından arındırmış olursunuz. Ne de olsa çok sık yıkanmayan bir perde olduğu için silkelenmesi uygundur.

Fon perdenizi silkeledikten hemen sonra çamaşır makinesine yerleştirmelisiniz. Aksi halde bekleterek kırıştırdığınız perdeyi ütüleme aşamasında zorluk yaşarsınız. Özellikle bazı fonların kumaş özelliği kırışmaya müsaitse bu durum daha zorlaşabilir.

Haberin Devamı

Fon perdeyi yıkarken çamaşır makinesinin içine başka bir çamaşır yerleştirmeden fonu yalnız yıkamalısınız. Zaten fon, büyük bir parça olduğu için çamaşır makinesi dolacaktır.

Yıkama aşamasında çamaşır makinenizi 30 dereceye ayarlamayı unutmayın. Daha yüksek derecede yıkamak fonun yapısına zarar verecektir. Bu nedenle yüksek ısı ve yüksek devirde sıkma noktasında dikkatli olmalısınız.

Fon perdenizi üzerinde pullar ya da simler varsa çamaşır makinesinde yıkamamalısınız. Bunun yerine küvette yıkamayı tercih edebilirsiniz. Küvette yıkarken fazla soğuk su kullanmayın. Bir dereceyle ölçerek suyu 30 dereceye ayarlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir nokta da küvette yıkayacağınız fon perdelere çamaşır makinesine koyduğunuz deterjandan daha fazla deterjan koymanız gerekir. Bunu unutmamalısınız.

Fon perdenizde oluşmuş herhangi bir leke varsa bir miktar deterjanı çok az bir suyla karıştırarak macun kıvamına getirip lekenin üzerine sürerek yarım saat bekletin, daha sonra fon perdenize normal yıkama işlemini uygulayabilirsiniz.

Fon perdenizin çok kirli olduğunu düşünüyorsanız yıkama işlemine geçmeden önce ılık su ayarlayarak perdeyi bu suyun içinde 1 saat bekletin. Daha temiz yıkanacağını göreceksiniz.

Haberin Devamı