Pratik Bilgiler Gider kokusu nasıl giderilir? Giderden gelen lağım kokusu neden olur, nasıl geçer?

Gider kokusu nasıl giderilir? Giderden gelen lağım kokusu neden olur, nasıl geçer?

Paylaş
Gider kokusu nasıl giderilir? Giderden gelen lağım kokusu neden olur, nasıl geçer?

Gider kokusu evlerde bir sorundur ve kötü bir koku yayılmasına neden olabilir. Bunun önlenmesi için bazı yöntemler vardır ve bu yöntemler ile gider kokusunun engellenmesi mümkündür. Gider kokusu için limon suyu ve karbonatı karıştırarak gidere dökebilirsiniz. Gider kokusundan kurtulma yöntemleri nelerdir ve giderden gelen lağım kokusu neden olur sizler için derledik.

Gider kokusu giderle ilgili bir sorundan kaynaklanabileceği gibi yakından geçen bir lağımdan da kaynaklanabilir. Bu durumda ağır ve rahatsız edici bir koku tüm eve yayılabilir.

Haberin Devamı

 

GİDER KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Gider kokusu evlerin büyük çoğunluğunda problem olan bir durumdur. Bu nedenle gider kokusundan nasıl kurtulmak gerekir ve neler yapılmalıdır merak edilerek araştırılır. Gider kokusunun giderilmesinde en çok kullanılan yöntem beyaz sirke ile suyu karıştırmak ve kokunun olduğu gidere dökmektir. Bu sayede gider kokusu azalır ve ortamda daha ferah bir koku hakim olur.

Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır. Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar. Bir süre sonra kötü koku tamamen ortadan kalkar ve doğal kokusu meydana çıkar. 

Haberin Devamı

 

GİDERDEN GELEN LAĞIM KOKUSU NEDEN OLUR?

Uzun süre kullanılmamış olan tuvalet ya da banyoların giderlerinde koku kalabilir ve bu da bir süre sonra lağım kokusu şeklinde kendini belli edebilir. Uzun süre kullanılmayan yerde borulardan su da geçmediği için koku bir şekilde orda kalır ve tüm eve yayılabilir.

Bu nedenle kullanılmayan alanların dahi su ile temizlenmesi ve borularının da temizlenmesinin sağlanması gerekir. Aksi halde giderlerden lağım kokusu gelebilir ve ağır bir koku olduğundan kısa süre içinde eve yayılabilir. 

NASIL GEÇER?

Lavabo kokusunun sirke ve karbonat kullanılarak önlenmesi mümkündür. Peki giderken koku gelmemesi için neler yapılması gerekir ve gider kokuları nasıl önlenir? Giderken koku gelmesinin engellenmesi için limon suyunu ısıtabilir ve içine de yavaş yavaş karbonat ekleyebilirsiniz. Bu karışım köpükleneceği için korkmanıza gerek yok.

Karışımı iyice karıştırın ve lavabo giderine dökerek 10-15 dakika boyunca bekletin. Daha sonra üzerine kaynar su dökerseniz giderken gelen kokuyu büyük ölçüde engellemiş olursunuz. Tuvaletteki gider kokusu için ise genelde beyaz sirke ile su karışımı tercih edilir. Bu karışımı tuvalete döktükten sonra koku büyük ölçüde ortadan kalkar.