Pratik Bilgiler Havalar ısınmaya başladı! Sivrisineklerden korunmanın en etkili yollarından biri bu!

Havalar ısınmaya başladı! Sivrisineklerden korunmanın en etkili yollarından biri bu!

Paylaş
Havalar ısınmaya başladı! Sivrisineklerden korunmanın en etkili yollarından biri bu!

Bu yıl küresel ısınmanın etkisi ve Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgaları ile birlikte Bahar ayında yaz sıcaklık değerlerini hissetmeye başladık. Havaların ısınmasıyla birlikte en çok şikayet edilen konuların başında elbette sivrisinekler geliyor. Peki Sivrisineklerin size yaklaşmasını istemiyorsanız neler yapabilirsiniz? Merak edilen o sorunun yanıtı...

Mustafa EFE/ Posta.com.tr Henüz İlkbahar ayında olsak da etkili olan sıcaklık değerleri bu yaz ayının çok çetin geçeceğinin göstergesi gibi duruyor. Havaların ısınması ile birlikte sivrisineklerden ortaya çıkmaya başladı. Yapılan araştırmalara göre sıcak havalarda sivrisineklerden korunmanın bazı basit ve kolay yöntemleri var!

Haberin Devamı

Isınan hava, sivrisinek sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu can sıkıcı böcekler, her yıl yüz binlerce insanın ölümüne neden olan çeşitli hastalıkları taşıyıcı olarak yayabiliyor. Yapılan çalışmalar, sivrisineklerden korunmanın etkili bir yolunu ortaya koymuş: Hindistan cevizi. İşte detaylar:

Sivrisineklerin koku algısı beklenenden daha gelişmiş olabilir. Bazı duş jeli ve sabun kokularını çok çekici bulurken, diğerlerinden uzak duruyorlar. Özellikle Hindistan cevizi kokusu, sivrisinekleri uzaklaştırmada etkili. Araştırmalar, banyoda kullanılan sabun kokusunun vücut kokusunun %60'ını, kendi kokumuzun ise %40'ını oluşturduğunu belirtiyor. Bu nedenle, Hindistan cevizi içerikli sabun ve duş jelleri kullanarak sivrisinekleri uzaklaştırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Meyvelerin her birinin benzersiz faydaları var; ancak sivrisineklerden korunmak amacıyla muz yerine üzüm yemek daha faydalı olabilir. ABD'de yapılan bir araştırma, insanların ellerindeki meyve kokularının sivrisinekleri çekip çekmediğini incelemiş.

Deodorant kullanımı da sivrisinekleri etkileyebilir. Araştırmalar, bazı deodorantlardaki izopropil tetradekanoat adlı bileşenin sivrisinekleri uzak tuttuğunu gösteriyor. Bu bileşen sayesinde sivrisinek sayısında yaklaşık %56'lık bir düşüş gözlemlenmiş.