Pratik Bilgiler Hayalet gösterge nedir, ne işe yarar? Hayalet gösterge nasıl çalışır?

Hayalet gösterge nedir, ne işe yarar? Hayalet gösterge nasıl çalışır?

Paylaş
Hayalet gösterge nedir, ne işe yarar? Hayalet gösterge nasıl çalışır?

Sürücülerin araçlardan bekledikleri en önemli özelliklerden biri güvenli sürüş olmaktadır. Yeni model araçların hepsinde bu gösterge panellerine yer verilmektedir. Birçok avantajı bulunduğundan dolayı da yeni üretilen her arabada bulunduğu görülmektedir. Hayalet ekranlar sayesinde yapılacak olan işlemlerin daha net ve kesin bir şekilde yapılması sağlanmaktadır. Işıktan ya da sıvıdan etkilenmeyecek ekranlara sahip olmaktadır. Hayalet gösterge nedir sizler için derledik.

Göstergelerin kullanıldığı ekran türü genellikle LCD ekran olarak belirlenmektedir. İçerisinde barındırdığı birçok özellik sayesinde dijital bir görüntü sunmaktadır. Bazı göstergelerde haritalanma özelliği de bulunmaktadır. Ekran yöneticileri bu anlamda çok farklı ürünlere sebep olabilecek tasarımlar ortaya çıkarmaktadır.

Haberin Devamı

 

HAYALET GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR? 

Son dönemlerde özellikle yaygınlaşmaya başlayan bu tarz göstergeler tüm sistemdeki araçlara uygun olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Sürücülerin sürüş sırasında göz hizasını bozmadan, altta kalan gösterge paneline rahatlıkla bakabilmesi amaçlanmaktadır. En önemli avantajlarından biri ön camı otomatik bir şekilde yansıtması olmaktadır.

 Böylece sürücülerin dikkat dağınıklığı gibi sorunlar ile karşılaşmadığı görülmektedir. İçerisinde bulunan hız limitleri ve navigasyon talimatları ile birlikte keyifli bir sürüş için ev sahipliği yapmaktadır. Bu sistemin günümüzde artık her araçta bulunduğu bilindiği için alırken fazlasıyla rahatlık sağlamaktadır.

Gözleri yormayan bir sisteme sahip olduğundan dolayı her türlü analizlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Işıklandırmalar sürücünün isteği üzerine ayarlandığından dolayı göze doğrudan gelmeyecek şekilde tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

 

HAYALET GÖSTERGE NASIL ÇALIŞIR?

Öncelikle çalışması ile ilgili muhakkak bir kılavuz okunmalıdır. Sonrasında ise araç bilgilerini öğrenip buna göre işlemler takip edilmelidir. Araçlarda bulunan dijital paneller sayesinde hayalet gösterge sistemleri rahat bir şekilde çalışmaktadır. Araçların fiyat aralıklarına göre bünyesinde barındırdığı gösterge panellerinin içeriği değişmektedir. Bundan dolayı pek çok uygulamanın bu tarz panellerde mevcut olduğu görülmektedir.

Telefonların Bluetooth ya da kablolu bağlantılar sayesinde panelleri bağlanması sağlanmaktadır. Bağlantıdan sonra cama yansıtılacak olan düz ve parlak bir görüntü oluşturulmaktadır. Böylece sürücüler uygulamaları rahat bir şekilde takip edebilmektedir. Sesli ikaz sistemleri sayesinde sürücülerin dikkat dağınıklığı varsa bu problemler giderilmektedir.

Bunun yanında aramaları tek bir tuş ile birlikte açarak cevaplayabilmektedir. Telefonlarının bağlantısını bitirmek isteyen kullanıcılar yine aynı şekilde bağlantıyı kapatarak hayalet panel sisteminden çıkabilmektedir. Bu panel sistemleri sürücüler için tam bir avantaj sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Hız göstergesi ve buna benzer birçok olanak panel bünyesinde bulunmaktadır. Akıllı sürüş teknikleri vererek sürücülerin daha konforlu bir seyahat etmesini sağlamaktadır. Fiyat standartları ne kadar yükselirse panellerin konfor alanı da o kadar artış göstermektedir.