Pratik Bilgiler Hüsnüzan nedir? Hüsnüzan ne demek TDK? Hüsnüzan sözlük anlamı...

Hüsnüzan nedir? Hüsnüzan ne demek TDK? Hüsnüzan sözlük anlamı...

Paylaş
Hüsnüzan nedir? Hüsnüzan ne demek TDK? Hüsnüzan sözlük anlamı...

Bir kimse hakkında iyi ve güzel düşünceler beslemek Hüsnüzan anlamına gelir. Aynı zamanda iyilik ve güzellik biçiminde öne çıkan ifade kapsamında değerlendirilir. Hüsnüzan nedir? Hüsnüzan’ın TDK anlamı nedir? Hüsnüzan sözlük anlamı konusunda öne çıkan tüm ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Arapça bir kelime olan Hüsnüzan sözcüğü, çok fazla bilinmese bile Türkçede yer alır. Özellikle bir kişi ya da kişiler hakkında güzel düşünceler beslemek olarak anlatmak mümkün. Onun her açıdan iyi biri olduğuna yönelik düşünceler şeklinde değerlendirilir. Aynı zamanda direkt olarak güzellik anlamı doğrultusunda kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

HÜSNÜZAN NEDİR?

Farklı biçimlerde ele alınarak Hüsnüzan sözcüğü kullanılır. Arapçadan Türkçeye yerleşmiş nadir bilinen kelime grupları içerisinde gelir.

  • Güzellik
  • Bir kimse hakkında iyi ve güzel duygular beslemek

Bu şekilde taşımış olduğu anlamı ile kullanılan bir sözcüktür. Genel olarak iyilik ve güzellik anlamı taşıdığı için olumlu sözcükler içerisinde yer alır. Bir kişinin göstermiş olduğun tavır ve davranışlara bağlı olarak, onun davranışları üzerinden yine ona karşı güzel duygular beslemek şeklinde anlatmak gerekir.

HÜSNÜZAN NE DEMEK TDK?

Çok bilinen bir kelime olmaması ile birlikte Hüsnüzan sözcüğü, Türk Dil Kurumu kapsamında değişik anlamları üzerinden ele alınır. Bu doğrultuda bir kişi adına onun hakkında güzel ve iyi duygular düşünmek ve beslemek şeklinde anlatmak gerekir.

Haberin Devamı

Aynı zamanda doğrudan güzellik ve iyilik kelimeleri ile önemli bir yere sahiptir. Özellikle birçok farklı Eser ve kaynakta kullanılan, eski ve köklü kelimeler içerisinde bulunur. Fakat günümüzde çok fazla öne çıkmayan ve kullanılmayan bir kelimedir.

HÜSNÜZAN SÖZLÜK ANLAMI

Bir kimse hakkında iyi ve güzel düşünceleri öne çıkarmak Hüsnüzan sözlük anlamı üzerinden değerlendirilir. Aynı zamanda iyi bir fikir beslemek ve onun hakkında güzel düşünmek şeklinde ele alınabilir. O yüzden karşıdaki kişinin iyi bir insan olduğuna ve onun iyilik yapacağına yönelik bir anlama sahiptir.

Günlük hayatın içerisinde çok fazla olan bir sözcük değildir. Ancak yine de Arapçadan Türkçeye geçerek yerleşik hale gelmiş sözcüklerden biridir. Bu yüzden cümle içerisinde günümüzde kendi anlama doğrultusunda değerlendirmek mümkün.