Pratik Bilgiler İncir kürü nasıl yapılır? İncir kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

İncir kürü nasıl yapılır? İncir kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Paylaş
İncir kürü nasıl yapılır? İncir kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

İncir kürü doğal kürler arasındadır ve sağlık açısından da birçok faydası bulunur. İncir kürünü evde kolaylıkla yaparak uygulayabilirsiniz. İncirleri kaynar suyun içine koyarak suyunu kür olarak kullanabilirsiniz. İncir kürü nasıl ve faydaları nelerdir sizler için derledik.

İncir kürü hem saç hem de cilt için faydası olan bir kürdür. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz incir kürü ile sağlıklı bir cilt ve saç görünümüne sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?

İncir kürünü yapmak için ihtiyacınız olan tek şey incir ve kaynayan sudur. Kaynayan suyun içine incirleri attıktan sonra kaynamaya devam eden suyu kür olarak kullanabilirsiniz. Kür yaptığınız incir suyunun incirlerini de tüketebilirsiniz. İncir kürü bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve grip gibi hastalıklara da oldukça iyi gelir.

 

İNCİR KÜRÜ YAPILIŞI

İncir kürünü yapmak için incirleri kaynar suyun içine koymalı ve kaynadıktan sonra da incir suyunu kullanmalısınız. İncirin suyunu içerek, saçınıza ya da cildiniz sürerek kür olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca kür yaparken kaynatmış olduğunuz incirleri de gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

İncir kürünü eğer içerek tüketirseniz yüksek ve düşük tansiyon için olan etkilerinden faydalanabilirsiniz. Saçınıza sürmeniz halinde incir kürü saçlarınızın daha canlı ve daha parlak bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olursunuz. İncir kürü birçok kişi tarafından merak edilen araştırılan bir kürdür. Bu nedenle de 

Haberin Devamı

 

 İNCİR KÜRÜ FAYDALARI VE KULLANIMI...

İncir kuru oluşabilecek olan kanser hücrelerinin önüne geçer, kas ve eklem ağrılarına karşı da doğal bir ağrı kesici etkisi gösterir. Saçlara parlaklık ve canlılık veren incir kürü ayrıca soğuk algınlığına da iyi gelir. Beyin hücrelerinin korunmasına yardımcı olan incir kürü kalp rahatsızlıklarına da iyi gelir. Yükselen ve düşen tansiyona da incir kürü iyi gelir.

İncir kürü hem sağlığa iyi gelir hem de cilt ve saç için faydalıdır. Kaynayan suyun içerisine incirleri koyduktan sonra bir süre bekletin ve sonrasında suyu içerek tüketin. Eğer suyu içmek istemezseniz saçlarınıza sürerek saçlarınız için kür olarak da kullanabilirsiniz. Cilt için oldukça faydası bulunan incir kürünü cildinize de sürebilirsiniz. Kaynatmış olduğunuz incirleri de yiyerek tüketebilirsiniz. 

 

İNCİR KÜRÜ NE İŞE YARAR?

İncir kürü içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hem besleyici hem de sağlık açısından faydalı bir kürdür. Eğer düzenli bir şekilde incir kürü tüketilirse bağışıklık sistemi de güçlenir. Özellikle hamile kalmak isteyen kişilerin yaptığı bir tarif olarak da bilinir. Yumurtalık gelişimine katkısı olduğundan dolayı incir kürü hamile kalmak isteyenlerin düzenli olarak tükettikleri bir kürdür.

Haberin Devamı

Kalp hastalıklarına iyi gelen incir kürü kanser hücrelerinin oluşumunu da engeller. Tansiyon problemi olan kişiler incir kürü yaparak tansiyonunun düzenlenmesini sağlayabilir. Ayrıca kilo vermeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. Kansızlığa karşı da etkili bir kür olan incir kürünün kan yapma özelliği de vardır.