Pratik Bilgiler July hangi ay? July Türkçesi ve kısaltması nedir?

July hangi ay? July Türkçesi ve kısaltması nedir?

Paylaş
July hangi ay? July Türkçesi ve kısaltması nedir?

İngilizce mevsim isimleri şu şekildedir: Yaz - Summer. Kış - Winter. Sonbahar - Autumn. İlkbahar - Spring. June ayından sonra gelen July, temmuz demektir. July'den sonra August yani Ağustos gelir. Temmuz, yaz mevsiminin ortasında yer aldığı için Kuzey Yarım Küre'de hava sıcaklıklarının en yüksek olduğu aydır. July hangi ay? July Türkçesi ve kısaltması nedir sizler için derledik. 

July, İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletlerinde kadın ismi olarak da kullanılır. July ismini taşıyan ünlülerden bazıları şunlardır: 

Haberin Devamı

1- July Namir - Aslen Mısırlı olan Kanadalı aktris Killing Jesus, Inside Man, Baghdad Central filmlerinin oyuncu kadrosunda yer almıştır.

2- Miranda July - Yazar ve şarkıcı. En çok satan albümleri 10 Million Hours a Mile ve The Binet Simon Test'tir. The First Bad Man ve The Boy From Liam Kien adlı kitapları ise İtalyanca ve İspanyolcaya çevrilmiştir. 

3- July Janssen - Hollandalı aktris. April, May and June ve Flikken Rotterdam, oynadığı en popüler filmler arasında yer alır. 

JULY HANGİ AY?

July, yılın yedinci ayı olan Temmuz'dur. July ismi, Julius Sezar'dan esinlenerek oluşturulmuştur. Temmuz ismi İbranice bir kelime olan "Tammuz" sözcüğünden türetilmiştir. 

JULY TÜRKÇESİ NEDİR? 

July kelimesinin Türkçesi Temmuzdur. Bu kelime, farklı kelimelerle bir arada kullanılarak birçok terimde geçer. Örneğin "Last day in July", Temmuz'un son günü ya da 31 Temmuz anlamına gelir. Mid July ise Temmuz'un ortası demektir. 

Haberin Devamı

Birçok film isminde de July kelimesi geçer. 

1- İn July - Fatih Akın'ın yönettiği filmin orijinal adı Im Juli'dir. Juli, Almancada Temmuz anlamına gelir. 

2- Born on the Fourth of July: Baş rolünde Tom Cruise'in olduğu Doğum Günü 4 Temmuz filminde Vietnam Savaşından tekerlekli sandalyede dönen bir askerin yaşadıkları anlatılıyor. 

3- Christmas in July - Temmuz'da Noel ismiyle gösterime giren filmin yönetmen koltuğunda Preston Stuges oturuyor. 

JULY KISALTMASI NEDİR?

Takvimlerde ayların kısaltması kullanılır. July kelimesinin kısaltması "Jul" şeklinde yazılır. Örneğin: 24 Jul. 

Örnek Cümle: 

I will go Londra in this July. 

(Bu temmuz, Londra'ya gideceğim.)