Pratik Bilgiler K harfi ile başlayan şehir isimleri - k ile başlayan şehir adları nelerdir?

K harfi ile başlayan şehir isimleri - k ile başlayan şehir adları nelerdir?

Paylaş
K harfi ile başlayan şehir isimleri - k ile başlayan şehir adları nelerdir?

K harfi ile başlayan şehir isimleri zaman zaman arkadaşlarla veya çocuklarla yolda yürürken, otururken veya eğlenmek istenildiğinde sorulan sorular arasında yer alır. Hadi K ile başlayan illeri söyle gibi bir soru kafaları karıştırmaya yeter. Bir iki tane il ismi akla geldikten sonra diğer il isimleri unutulur. Acaba diğer il isimleri neydi? Kaç tane K ile başlayan il vardır. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Artık K ile başlayan illeri hemen sıralayabilir ve soruları doğru olarak cevaplayabilirsiniz. Kimi şehirler birbirinin komşusu iken, birçoğu farklı bölgelerde ve birbirinden uzakta yer almaktadır. Her bir ilimiz kendine özgü doğası, kültürü ve yöresel yiyeceği ile tanınır. Bazı iller ünlü yiyecekleri ile aklımıza gelirken, bazıları doğası ve kültürüyle aklımıza gelir.

Haberin Devamı

K HARFİ İLE BAŞLAYAN ŞEHİR İSİMLERİ

Ülkemizde 13 adet K ile başlayan il bulunmaktadır. Bu illerimizin isimlerinin öğrenmenin yanında hangi bölgede yer aldıkları gibi bölgesel sınıflandırmalarına da göz atabilirsiniz. Özellikle coğrafya bilgisi yeterli olmayanlar için zor olan bu bilgiler artık sınıflandırılmış bir şekilde kullanılabilir.

K İLE BAŞLAYAN ŞEHİR ADLARI NELERDİR?

Bu iller; Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Karabük, Kocaeli, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kilis, Kütahya ve Kırşehir illeridir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE K İLE BAŞLAYAN İLLER

Kayseri, Konya, Kırşehir, Karaman ve Kırıkkale İç Anadolu Bölgesinde yer alan illerimizdendir. Konya yüz ölçüm olarak Türkiye'nin en büyük şehri durumundadır. Daha önce Konya ilinden ayrılan Karaman da şehir statüsüne kavuşmuştur. Kayseri ilimiz ise yüzölçümü bakımından üçüncü büyük şehrimizdir.

Haberin Devamı

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE K İLE BAŞLAYAN İLLER

Kış turizminin yeni gözdesi Kars ilimiz bu bölgede yer almaktadır. Kilis ilimiz de sonradan il statüsüne kavuşmuş yeni illerimizden biri olup, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır.

EGE VE AKDENİZ BÖLGESİNDE K İLE BAŞLAYAN İLLER

Tarih ve kültür turizminde gelişme gösteren Kütahya ilimiz Ege Bölgesinde bulunur. Kahramanlık unvanıyla ve dondurmasıyla meşhur Kahramanmaraş ilimiz de Akdeniz Bölgesinde yer alır.

KARADENİZ VE MARMARA BÖLGEMİZDE K İLE BAŞLAYAN İLLER

Marmara Bölgesinin incisi Kocaeli ilimiz birçok ilin de geçiş güzergahındadır. Yine Kırklareli de bu bölgemizde yer alır. Karadeniz bölgemizdeki Karabük ve Kastamonu illerimiz de yeşilin ve turizmin yeni adayları arasında yer alır. Her birine karayolu ile ulaşmak mümkün iken, bazı illerimiz tren yolu güzergahı üzerinde bulunmaktadır. Özellikle günümüzde birçok ilimize hava yolu ile ulaşmak da mümkün.