Pratik Bilgiler Karnıyarık otu tozu nasıl kullanılır? Karnıyarık otu tozu ne işe yarar?

Karnıyarık otu tozu nasıl kullanılır? Karnıyarık otu tozu ne işe yarar?

Paylaş
Karnıyarık otu tozu nasıl kullanılır? Karnıyarık otu tozu ne işe yarar?

Alternatif tıpta kullanılan karnıyarık otu Ege ile Akdeniz bölgesinde ve Batı Asya'da yetişen bir bitkidir. Bağırsak sağlığı dendiğinde ilk akla gelen bitkiler arasındadır. Karnıyarık otu tozunun çay ya da gıda takviyesi olarak kullanılması mümkündür. Karnıyarık otu tozu nasıl kullanılır ve ne işe yarar ayrıntıları ile derledik.

Karnıyarık otu tozu bağırsak sorunları için sıkça tercih edilen bir besindir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirdiği de bilinir.

Haberin Devamı

KARNIYARIK OTU TOZU NASIL KULLANILIR?

Toz formunda kullanılması daha hızlı sindirilmesi ve kolay yutulması için önerilir. Direkt olarak günde 1-2 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozunu sabah ve akşam kullanmak mümkündür. Ilık herhangi bir içecekle karıştırarak da kullanılabilir. Eğer herhangi bir hastalığınız varsa mutlaka doktorunuza danışarak kullanmalısınız.

KARNIYARIK OTU TOZU NE İŞE YARAR?

Karnıyarık otu tozunun faydalarından yararlanarak birçok hastalıktan kurtulmak mümkündür. Karnıyarık otu tozunun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Karnıyarık otu tozu bağırsak sorunlarından biri olan kabızlıkta oldukça etkili bir besindir. Kabızlığı kısa sürede iyileştirir ve bağırsaklarınızın rahatlamasını sağlar.

Yapılan incelemelere göre karnıyarık otu tozunun vitamin ve mineral değerlerinin yüksek olduğu anlaşılmıştır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için karnıyarık otu tozunu kullanabilir ve içeriğindeki vitaminlerden faydalanabilirsiniz.

Lifli bir yapısı olduğundan tokluk hissi verir ve özellikle kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Yemek yemeye fırsatı olmayan kişiler için de iyi bir öğün alternatifidir. Eğer karnıyarık otu tozunu gün içinde önerilen ölçüde kullanırsanız acıkma hissiniz çok daha az olur.

Antioksidan özelliği olduğundan vücudu yoran toksinlerden kurtulmanızı sağlar. Etkilerini görmek için düzenli şekilde önerilen miktarda kullanılması gerekir.

Kalp ve damar sağlığını korumak için karnıyarık otu tozunun kullanılması mümkündür. Kalp hastalıklarının önlenmesi için kullanılabilir.

Yemek sonrasında ağırlık ve rahatsızlık hisseden kişilerin şikayetlerini gidermeleri için karnıyarık otu tozu kullanmaları önerilir. Sindirim sistemini sağlıklı ve aktif çalışmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

KARNIYARIK OTU TOZU ZAYIFLATIR MI?

Herhangi bir ürünün yalnız başına zayıflama üzerinde etkisinin olduğunu söylemek doğru olmaz. Kilo kaybetme süreci birçok etkenin bir arada olması gerektiği bir süreçtir. Beslenme ve gıda seçiminin doğru olması gerektiği gibi hayatınızda hareketin de aktif şekilde olması gerekir.

Lif kaynağı bulunan ürünler daha uzun süre tokluk sağladığından kilo kaybına yardımcı olur ve süreçte destekleyici görülür. Bu nedenle karnıyarık tozunun da düzenli şekilde kullanılması zayıflamaya yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

KARNIYARIK OTU TOZU GÜNDE KAÇ KEZ KULLANILIR?

Şifalı ürünlerden biri olan ve karnıyarık otu bitkisinden hazırlanan karnıyarık otu tozunu her gün düzenli şekilde tüketmek mümkündür. Alınan ambalaj üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar düzenli şekilde tüketilebilir.

Karnıyarık otu tozunun ne kadar kullanılabileceğini beslenme uzmanlarından destek alarak da öğrenebilirsiniz. Su ile karıştırarak tüketmek isterseniz günde 3 kereye kadar kullanabilirsiniz. Genellikle yemeklerden önce bir tatlı kaşığı şeklinde su ile karıştırarak tüketilir.

Bedeninizdeki etkisini görmek için biraz beklemeli ve düzenli kullanıma devam etmelisiniz. Eğer tükettiğiniz süre zarfında bağırsak hareketlerinizde normal dışı etkiler ve artış olursa ürünü daha az kullanmalısınız demektir. Gün içinde bol su tüketmek de oldukça önemlidir.