Pratik Bilgiler Kese nasıl yapılır? Kese yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kese nasıl yapılır? Kese yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Paylaş
Kese nasıl yapılır? Kese yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Cilt temizliği şüphesiz hepimiz için çok önemlidir. Bu anlamda akla ilk gelen uygulama kese uygulamasıdır. kese genellikle hamamlarda yapılan bir uygulama olsa da evlerde kendimizin de yapabileceği basit bir uygulama olmaktadır. Kese nasıl yapılır? Kese yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte kese yapılması hakkında merak edilen tüm detaylar.

Sadece duş almak cildimizin temizlenmesi için yeterli olmamaktadır. Cildin ölü derilerden arındırılması için kese yapılması gerekmektedir. Bu nedenle kesenin nasıl yapılacağı ve yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği bilinmelidir.

Haberin Devamı

KESE NASIL YAPILIR?

Uzun vadede kese yapılmadığı zaman vücutta bir rahatsızlık hissi vermektedir. Ne kadar fazla banyo yapılırsa yapılsın kese yapılmasında hem temizlik hem de sağlık açısından yarar bulunmaktadır. Düzenli kese yapılması son derece bakımlı ve sağlıklı bir görünüm kazanılmasına yardımcı olacaktır.

Ayda bir uygulanacak kese cildi yeniler, cildi ölü katmandan arındırır ve cildin daha taze ve genç görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle düzenli kese yapılması çok önemlidir. Kese yaparken ihtiyaç duyulan en önemli ürün kesedir.

Keseleri pek çok yerden temin etmeniz mümkündür. Kese yapılmadan önce dayanılabilecek bir sıcak su ile cildin yumuşatılması gerekilir. Ardından tüm vücudu ileri geri hareketler ile keselemek yeterli olacaktır. Son olarak da lifi sabunlayarak cildin bir katta sabunla temizlenmesi gerekilir.

Haberin Devamı

KESE YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Kese yaparken dikkat edilmesi gereken nokta kese seçimidir. Sünger tipi temizleyiciler cildi tamamen temizlememektedir. İpek keseler bu anlamda daha kullanışlı olacaktır. Kese işlemi esnasında mutlaka çok fazla bastırmamak gerekir. Çok bastırılması durumunda tahriş durumu ile karşılaşmak mümkündür.

İnsan vücudunun bazı bölgeleri çok hassastır. Özellikle koltuk altı, bikini bölgesi ve baldırlar en hassas bölgelerdir. Bu bölgelerin daha nazik bir şekilde keselenmesi gerekilir. Dikkat edilecek diğer bir nokta ise vücuda kullanılan kesenin cilde kullanılmamasıdır. Yüz için ayrı bir kese tercih edilmeli ve cilt üzerini keselerken nazik davranılmalıdır. Aksi takdirde yüzün tahriş olma oranı daha yüksektir. Kese yaparken dikkat edilmesi gereken diğer konular şunlardır:

- Kese yaparken suyun sıcaklık derecesi iyi ayarlanmalıdır. Ilık veya soğuk suda kese yapılması mümkün değildir. Vücudun dayanabileceği bir sıcaklıkta derinin yumuşaması sağlanmalı ve daha sonra kese yapılmalıdır.

- Keseye sabun veya şampuanın temas etmemesi gerekilir. Kese sadece sıcak su ile ıslatılmalıdır.

- Sabun ve şampuan kullanmadan önce kese işlemi yapılmalıdır.

- Hafif dokunuşlar çok önemlidir. Baskı uygulamadan nazik bir şekilde kese yapılmalıdır.

Haberin Devamı

- Keseden en az birkaç gün önce krem veya çeşitli kozmetik ürünleri bırakılmalıdır. Ciltteki ölü tabaka vücuda sürülen kremlerin altında gizlenmektedir. Bu nedenle yağlı bir cilde kese işlemi hiçbir işe yaramamaktadır.

KESE YAPMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Kese yapmak cilt temizliği için yapılması gereken uygulamalardan birisidir. Kese yapmanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

- Kan dolaşımını hızlandırır ve hücrelerin yenilenmesini sağlar.

- Bağışıklık sistemine katkı sağlar.

- Selülitleri gidermede yardımcı olur.

- Hücreleri yeniler.

- Ciltteki gözenekleri açar.

- Akne oluşumunu engeller.

- Cildi ölü derilerden arındırır.

- Cilt yağlı ise kese sayesinde yağ salgılarından arındırır. Cildin yağlanmasının da önüne geçer.