Pratik Bilgiler Kınetik art akımı nedir, Temsilcileri kimlerdir? Kınetik art akımı eserleri nelerdir?

Kınetik art akımı nedir, Temsilcileri kimlerdir? Kınetik art akımı eserleri nelerdir?

Paylaş
Kınetik art akımı nedir, Temsilcileri kimlerdir? Kınetik art akımı eserleri nelerdir?

Dünya çapında en popüler sanat türlerinden biri olarak kinetik Art akımı geliyor. Aynı zamanda kinetik sanat akımı olarak da ifade edilen bu akım, izleyiciler tarafından algılanabilen hareketi anlatmaktadır. Kınetik Art akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? Kınetik Art akımı eserleri nelerdir? Kinetik Art akımı hakkında merak edilenleri derledik.

 

 Gözlemci tarafından bir etki oluşarak hareket sağlayan sanat akımı olarak kinetik Art akımı öne çıkmaktadır. Böylece izleyici bünyesinde algı oluşturmak suretiyle belli bir hareket etkisi yaratır. Günümüzde bu etkiyi sağlayan birçok farklı resim türü olduğunu ifade etmek mümkündür. Birçok farklı önemli temsilcisi ile birlikte farklı resim türleri bu konuda önemli yer taşımaktadır.

Haberin Devamı

 

 

 KİNETİK ART AKIMI NEDİR?

 

 Görsel açıdan gözlemci üzerinde bir hareket algılama sağlayan resim türleri kinetik Art akımı olarak ifade edilmektedir. Özellikle çok boyutlu hareket sağlayan ve kişinin bakış açısını genişleten bir sanat türü olduğunu ifade etmek mümkündür. Bu konuda günümüzde birçok farklı resim türü bunu etkin şekilde ortaya çıkarmaktadır.

 

 Genel çerçevede resme bakınca belli bir hareket varmış gibi bir etki oluşturur. Özellikle değişik renkler ve farklı şekilde üzerinden oluşan bu resimler, sabit bir şekilde bakınca resim hareket ediyormuş gibi bir etki meydana getirmektedir. Bu konuda günümüzde birçok farklı resim türü olduğunu ifade etmek mümkündür.

 

 

 

 

  KİNETİK ART AKIMI TEMSİLCİLERİ KİMLERDİR?

Haberin Devamı

 

 Geçmişten günümüze ulaşan bu konuda birçok farklı kinetik Art akımı temsilcileri bulunmaktadır. Üstelik bu sanat takımının aynı zamanda temsilcileri üzerinden birbirinden değişik eserleri olduğunu söylemek mümkündür.

 

 - Marcel Duchamb

 - Naum Gabo

 - Antoine Pevsner

 - Laszlo Moholy

 - Bruno Muhari

 

 Bu ve benzeri gibi daha birçok önemli temsilcisi olduğunu ifade etmek mümkündür. Aynı zamanda değişik dönemler üzerinden öne çıkan temsilciler, günümüzde oldukça büyük ve güçlü eserler bırakmıştır. Bu eserler oldukça güçlü bir görsel algılama yaratmakta ve hareket üzerinden resimlerde geniş bir bakış açısı oluşturmaktadır.

 

 

 KİNETİK ART AKIMI ESERLERİ NELERDİR?

 

 Önemli temsilcileri olması ile beraber aynı zamanda kinetik Art akımı birçok farklı eser sunmuş durumdadır. Özellikle 3 boyutlu bir derinlik oluşturmasının yanı sıra farklı renkler üzerinden şekiller hareket ediyormuş gibi bir etki meydana getirmektedir. Pek çok değişik şekil üzerinden öne çıkan bu sanat akımı eserleri günümüzde hala popüler durumda. Bunlar hem birçok farklı desen üzerinden hem de insan veya doğa ile şehir resimleri kapsamında öne çıkmaktadır.

 

 Aynı zamanda hareket sanatı olarak da ifade edilecek olan bu sanat akımı içerisinde, değişik renkler kullanır. Ancak özellikle kinetik akımı eserleri daha çok siyah ve beyaz renklerin bütünlenmesi ile birlikte değerlendirilir. Böylece resmin neresine bakılırsa bakılsın belli bir hareket varmış gibi bir etki oluşturur. Hala günümüzde farklı türleri üzerinden bu akım devam ediyor.

Haberin Devamı