Pratik Bilgiler KIRKLARELİ HARİTASI: Kırklareli ilçeleri nelerdir? Kırklareli hangi bölgede yer alır?

KIRKLARELİ HARİTASI: Kırklareli ilçeleri nelerdir? Kırklareli hangi bölgede yer alır?

Paylaş
KIRKLARELİ HARİTASI: Kırklareli ilçeleri nelerdir? Kırklareli hangi bölgede yer alır?

Balkanları en yakın şehirlerden biri olarak öne çıkan Kırklareli, Marmara bölgesinde yer alır. Aynı zamanda 159 kilometre kadar sınır uzunluğu ile Bulgaristan'a komşudur. Kırklareli Haritası: Kırklareli İlçeleri Nelerdir? Kırklareli Hangi Bölgede Yer Alır? İşte, tüm detaylar.

İlin 58 kilometre kıyı uzunluğu üzerinden Karadeniz Bölgesine de bağlı bir şehir olduğunu söylemek gerekir. O yüzden bu yönleriyle pek çok açıdan öne çıktığını söylemek mümkün. Zira Edirne ve Tekirdağ ile birlikte özellikle de İstanbul'a yakınlığı üzerinden ön plana çıkmaktadır. Sanayi ve ticari faaliyetlerinin yanı sıra tarım ve hayvancılık üzerinden de önemli bir şehirdir.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ HARİTASI: KIRKLARELİ İLÇELERİ NELERDİR?

Toplamda 7 tane ilçesi bulunan Kırklareli aynı zamanda bir merkeze sahiptir. Böylece toplam olarak 8 tane ilçesi bulunur. Merkezi balkanlara daha yakın olarak öne çıkarken, iki tane ilçesi de Karadeniz kıyısına bağlıdır. Böylece pek çok açıdan önemli faaliyetler gösteren Türkiye'nin güçlü şehirlerinden biridir.

- Kırklareli İl Merkezi

- Babaeski

- Demirköy

- Kofçaz

- Lüleburgaz

- Pehlivan

- Pınarhisar

- Vize

Bu gibi yukarıda verilen isimleri ile birlikte Kırklareli şehri ön plana çıkmaktadır. Özellikle de Bulgaristan'a sınır komşusu olması ile beraber sınır kapısı üzerinden önemli bir yer taşıdığını söylemek gerekir. Ekonomik ve tarımsal faaliyetlerin yanı sıra pek çok açıdan da gelişim gösteren bir şehirdir.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Birçok konuda Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olarak Kırklareli öne çıkmaktadır. Merkezi ile beraber toplamda 8 tane ilçeye sahip olan şehir, aynı zamanda Marmara Bölgesi içerisinde yer alır. Marmara Bölgesi'nde olması ile beraber aynı zamanda iki tane ilçesi Karadeniz kıyısına bağlı olarak bulunmaktadır.

Bu sebepten dolayı Karadeniz Bölgesine de geçiş noktası olarak ön plana çıkar. Önemli oranda sanayinin gelişim göstermeye devam ettiği şehir, daha çok tarım ve hayvancılık üzerinden öne çıkar. Kültürel ve tarihsel açıdan da pek çok önemli esere ev sahipliği yapan önemli şehirler içerisinde bulunmaktadır.

KIRKLARELİ EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Kırklareli özellikle sanayi açısından hızla gelişen bir şehir olarak ön plana çıkar. Ancak ekonomik faaliyetler üzerinden daha çok tarım ve hayvansal çalışmaların yer aldığını söylemek mümkün. Dağları ormanlarla kaplı olmasının yanı sıra ormanlık alanlar açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir.

Diğer yandan Ergene Ovası ise bu konuda oldukça zengin bir yapı sunar. Diğer yandan tarım, hayvancılık, balıkçılık ve ormancılık üzerinden halkın %70'i bu alanlarda çalışır. Ekonomik faaliyette olarak farklı alanlarda etki gösterdiği için Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir.