Pratik Bilgiler Kıştan çıkan kaktüslerin bakımını tam yapın

Kıştan çıkan kaktüslerin bakımını tam yapın

Paylaş
Kıştan çıkan kaktüslerin bakımını tam yapın

Kaktüs bitkilerinin bakımı kış aylarında ve yaz aylarında farklı şekilde yapılmaktadır. Bunun nedeni ise çöl bitkisi olan kaktüs, kışın suya ihtiyaç duymaz. Yaz aylarında ise düzenli olarak su ister. Peki, kışı atlatmış bir kaktüse ilk bakım nasıl yapılmalı? Tüm detaylarıyla kaktüs bakımları...

Koca bir kışı geçirmiş kaktüsler, ilkbaharın gelmesiyle birlikte özel ve detaylı bir bakım ister. İşte kaktüsünüze yapabileceğiniz en detaylı ve işe yarar bakım.

Haberin Devamı

SAKSI DEĞİŞİMİ

Bütün bitkilerde olduğu gibi kaktüslerinde belirli zamanlarda saksıları değiştirilmelidir. Böylece hem çok daha fazla etlenir ve gelişirler.
Kaktüsün saksı seçimi için en önemli detay saksının delikli olması.

Saksı değişimini yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise saksının boyu. Yeni saksının küçük olması kaktüs bitkisini bozabileceği gibi çok büyük bir saksı tercih edilmesi de kaktüse zarar verir.

TOPRAK YENİLEME

Saksı değiştirseniz de değiştirmeseniz de kaktüsün en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi yeni topraktır. Eksi toprağını doğrudan yok etmek kaktüs için zararlı olabilir. Bu nedenle yarıya yarı olarak toprağı yenilemelisiniz.

Tüm bu bakımları yaptıktan sonra ayda bir kere mayalı suyla sulayın ve haftada 2 gün su verin.

Haberin Devamı