Pratik Bilgiler Kokina çiçeğinin uğuru ve anlamı

Kokina çiçeğinin uğuru ve anlamı

Paylaş
Kokina çiçeğinin uğuru ve anlamı

Kokina çiçeği, yılbaşı çiçeği olarak da biliniyor. Kokina çiçeği, meyve yapraklarından oluşuyor ve yeni yıl öncesinde en çok satın alınan çiçekler arasında yer alıyor. Kokina çiçeği kırmızı ve yeşilin muhteşem birleşimiyle ev süsü olarak da çok kullanılıyor. Kokina çiçeği hakkında pek çok efsane bulunuyor. Kimleri kokinanın bir şans getirdiğine inanırken kimileri de yılbaşı öncesi alınan kokina çiçeğinin ev sahibi yaptığına inanıyor. Kokina çiçeği, şansı, uğuru, bolluk ve bereketi simgeliyor. Peki, kokina çiçeği uğur getirir mi? Kokina çiçeği hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Yeni yıla sayılı günler kala herkesi büyük bir heyecan sarıyor. Özellikle herkesin umutları ve hayâlleri artıyor. Her yeni yıl öncesinde kokina çiçeklerinin satışından bir patlama yaşanıyor. Çünkü yılbaşı çiçeği olarak da adlandırılan kokina çiçeğinin büyük bir uğur getirdiğine inanılıyor.

Haberin Devamı

Kokina çiçeği hakkında bir çok efsana bulunuyor. Kimileri kokina çiçeğinin şans getirdiğine inanırken kimileri de ev sahibi yaptığına inanıyor. Genellikle kokina çiçeğinin yılbaşı öncesi aldığınızda ev sahibi olabileceğiniz rivayet ediliyor. Kokina çiçeği büyük emeklerle toplanıyor.

Yılbaşı ruhunun en önemli simgelerinden olan kokina çiçeğinin ana vatanı güney Avrupa olarak biliniyor. Kokina bitkisi İran ve Akdeniz civarında yetişiyor. Kokina çiçeği İstanbul'da da ormanlarda yetişebiliyor. Kokina çiçeği sadece ülkemizde değil tüm dünyada yılbaşını simgeleyen çiçek olarak biliniyor.

KOKİNA ÇİÇEĞİ NEDİR?

Kokina çiçeği meyve ve yapraklardan oluşuyor. Kokina çiçeğinin yeşil ve dikene benzeyen yaprakları bulunuyor. Kokina çiçeği kırmızı meyveleriyle hoş ve dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Kokina çiçeği, iki ayrı bitkinin birleşmesi sonucunda karşımıza çıkıyor. Kırmızı ve yeşil renklerinin uyumuyla adeta herkesin içini ısıtıyor.

Haberin Devamı

Kokina çiçeğinin üzerinde bulunan kırmızı meyvelere silcan adı veriliyor. Bu kırmızı meyveler bin bir emekle toplanıp birleştiriliyor ve top haline getiriliyor. Daha sonra yeşil dalların üzerine yerleştiriliyor. Kokina çiçeği böyle ortaya çıkıyor.


KOKİNA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Yeni yıl öncesinde tezgahlarda yerini alan kokina çiçeği, canlı bir bitki olduğu için bakıma ihtiyaç duyar. Kokina çiçeği genellikle ılık ortamları sever. Çok sıcak ya da soğuk alanlar kokina çiçeğine zarar verir. Kokina çiçeğinin uzun ömürlü olmasını ve evinizi süslemesini istiyorsanız ılık bir ortamda bulundurmanız gerekir.

Kokina çiçeği çok fazla suya ihtiyaç duyan bir çiçek değildir. Kokina çiçeğinin haftada 2 kez sulamanız yeterli olur. Bu sulamayı da yine az miktarda yapmanız önerilir. Kokina çiçeğine su verirken kök kısımlarını sulamanız daha iyi olur. Kokina çiçeğini fazla sulamak kokina çiçeğinin ömrünü kısaltır.

KOKİNA ÇİÇEĞİNİN ANLAMI

Kokina kırmızı anlamına geliyor. Toplaması çok zorlu olan kokina çiçeği uzun bir süre bozulmadan kalabiliyor. Kokinanın diğer adı tavşanmemesi olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Kokina aslında insan eliyle oluşturulan bir kombinasyondur. Oldukça zorlu bir iş olan kokina düzenlemeleri çiçekçilerin büyük emek harcaması ile hazırlanıyor. Kokinanın mutluluk, huzur, bolluk, bereket ve şans getirileceğine inanılıyor.

Rivayete göre eğer evinizdeki kokina çiçekleri bir sonraki yılbaşına kadar renkleri bozulmadan aynı şekilde duruyorsa o zaman yeni bir ev satın alacağınız anlamı taşıyor. Tabi bu rivayete inanıp inanmamak tamamen size kalmış. Kokina çiçeğinin görüntüsüyle evlere enerji verdiğine de inanılıyor. Kokina çiçeği sayesinde evlerin için rengarenk ve daha neşeli oluyor.