Pratik Bilgiler Koltuk altı kokusu nasıl giderilir? Koltuk altı kokusu neden olur, nasıl önlenebilir?

Koltuk altı kokusu nasıl giderilir? Koltuk altı kokusu neden olur, nasıl önlenebilir?

Paylaş
Koltuk altı kokusu nasıl giderilir? Koltuk altı kokusu neden olur, nasıl önlenebilir?

Koltuk altı kokusu insanların hem kendisini hem de çevresini rahatsız eden bir kokudur. Bu nedenle koltuk altı kokusunun önüne geçmek toplum içinde yaşamanın kurallarından biridir. Koltuk altı kokusunu gidermek için duş alabilir, koltuk altı tüylerinden kurtulabilir ve mümkün olduğu kadar rahat kıyafetler tercih edebilirsiniz. Koltuk altı kokusunun nedenleri nelerdir ve nasıl önlenir sizler için derledik.

Koltuk altı kokusu tüylenmeden ya da bakterilerden kaynaklanabilir. Sürekli duş alarak ve tüyleri sürekli alarak kötü kokudan mümkün olduğunca kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

KOLTUK ALTI KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Koltuk altı kokusu insanı fizyolojik, sosyolojik ve psikolojik olarak rahatsız eden bir durumdur. Her gün duş alarak ve temiz kıyafetler giyerek koltuk altı kokusunu gidermek büyük ölçüde mümkündür. Hava geçirgenliği yüksek olan, nefes alan ve vücuda çok yapışmayan giysileri tercih etmek de kötü ter kokusunun önüne geçmenizi sağlayabilir.

Koltuk altı kokusunu gidermek için koltuk altı tüylerini de mümkün olduğu kadar sürekli almak gerekir. Tüylenme bakterilerin tutunmasını sağlar ve kötü bir ter kokusuna neden olabilir.

KOLTUK ALTI KOKUSU NEDEN OLUR?

Terlemek insan doğasında olan bir şeydir ve genelde herkes terler. Özellikle de yaz ayları ve sıcak havalar terlemenin en çok olduğu zamanlardır. Terde kötü kokunun olması genelde bakterilerden kaynaklanmaktadır. Bu bakteriler zararlı bakteriler olmasalar da ter sıvısından beslenirler ve bazı atıkların ortaya çıkmasına neden olurlar.

Haberin Devamı

Bu atıklar da kişilerde kötü bir ter kokusu olmasına neden olur. Vücutta ergenlikten itibaren bu bakteriler türemeye başlar ve vücut kokusunun kaynağı olurlar. Kötü koku oluşumuna yalnızca bakteriler değil ter ile beraber vücuttan atılan lipitler ve proteinli maddeler de neden olabilir. Terleyen bölgede tüy olması da kötü koku oluşumunu etkileyebilir.

NASIL ÖNLENEBİLİR?

Koltuk altı kokusunu engellemek için koltuk altınızın temiz olduğundan daima emin olmalısınız. Kokuyu gidermek için koltuk altınızı sabunlu su ile yıkayabilir ve sonrasında durulayabilirsiniz. Kullandığınız deodorant ya da antiperspirant'ın içinde propilen, paraben ya da alüminyum gibi glikollerin olmadığından emin olun.

Bu ürünler her ne kadar güzel kokuyor gibi gözükseler de koltuk altındaki bakterilerin çoğalmasına ve kötü kokunun da artmasına neden olurlar. Koltuk altı tüylerinin düzenli olarak temizlenmesi de konunun engellenmesi için önemlidir.

Eğer koltuk altı tüylü kalırsa daha fazla ter ortaya çıkar ve koku da artar. Doğal kumaşların kullanılması da hava dolaşımı sağlayacağı için koltuk altınızın terlemesini ve kötü kokmasını engeller. Bu nedenle daha çok keten ya da pamuklu kıyafetler tercih ederseniz koltuk altı kokusunu büyük ölçüde önleyebilirsiniz.

Haberin Devamı