Pratik Bilgiler Korkak zıt anlamlısı nedir? Korkak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Korkak zıt anlamlısı nedir? Korkak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Korkak zıt anlamlısı nedir? Korkak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Bir sözcüğün yakın, eş veya karşıt anlamlıları olabilir. Özellikle karşıt anlamlı sözcüklere dilimiz içerisinde rastlama şansı oldukça yüksektir. Buna göre bir değerlendirme yapacak olursak eğer korkak sözcüğünün zıttı dilaver, bahadır, cesur ve gözü pek şeklinde ifade edilir. Korkak zıt anlamlısı nedir? Korkak kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir sizler için derledik.

Karşıt anlamlar adı üzerinde zıtlık içerir. Buna ters anlam demekte mümkündür. Çünkü sözcükler arasında aynı anlam bulunmaz. Bunun için ortaya çıkan duruma bakacak olursak eğer sözcükler arasında karşıtlığın açıkça görülmesi lazımdır. Burada yakınlıktan daha çok zıtlık vardır.

Haberin Devamı

KORKAK ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Zıt anlamı bulmadan önce yapılacak bir iş vardır. Öncelikle sözcüğün anlamını doğru olarak bilmek gerekir. Aksi halde sözcüğün zıddını bulma şansı ortaya çıkmaz. Buda yanlış bir değerlendirme yaparak kelimenin zıddıını bulamamaya yol açar. Bundan dolayı bir sözcüğün anlamı muhakkak bilinerek hareket edilmelidir. Ayrıca karşıt anlamlılarda bir veya daha fazla kelime bulmakta mümkündür.

Korkak sözcüğü anlam olarak çekingen ve birçok konuda geri duran şeklindedir. Sözcüğün zıt anlamlıları şöyledir;

  • Cesur,
  • Bahadır,
  • Gözü pek,
  • Dilaver

KORKAK KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Zıtlık olarak bilinen kavramın sözcükler arasında bir bağ oluşturduğu bilinmektedir. Bu nedenle bir sözcüğün cümleye kattığı anlam ters yönde kolayca değiştirilebilir. İşte bunu sağlayan unsurun zıtlığa sahip olan sözcükler olduğu dikkat çekmektedir. Korkak kelimesi için cesur, bahadır, dilaver ve gözü pek sözcükleri vardır.

Haberin Devamı

Korkak sözcüğünün zıt anlamlıları hakkında cümle örnekleri;

- Çok korkak bir insandı.

- Her şeye müdahale eden cesur bir insandı.

- Bahadır olan kişiler lider bir yapıya sahiptir.

- Eşim çok dilaver olduğu için onunla gurur duyuyorum.

- Bu delikanlı son derece gözü pek birisi.