Pratik Bilgiler Kurutma makinesinden çıkan su bakın ne işe yarıyor

Kurutma makinesinden çıkan su bakın ne işe yarıyor

Paylaş
Kurutma makinesinden çıkan su bakın ne işe yarıyor

Günlük hayatı kolaylaştıran beyaz eşyalardan birisi de kurutma makinesi. Günün temposuna ayak uydururken çamaşırı asıp kurutmak hem el oyalıyor hem sağlığa zarar verebiliyor hem de zaman kaybettiriyor. Kurutma makinesi çamaşırlarınızı kurutma kolaylığı sağlarken deposunda biriktirdiği suyu da farklı alanlarda kullanmanızı sağlıyor. Peki saf su nerelerde kullanılır? Kurutma makinesinden çıkan su nerede kullanılır?

Kurutma makinesinin deposunda biriken su, aynı klima suyu gibi saf sudur. Bu suyu bazı yerlerde kulana bilirsiniz.

Haberin Devamı

Saf su, içerisinde bulunan minerallerin kimyasal tepkimesi neticesinde meydana gelen suya verilen isimdir. Saf su kavramı günlük yaşamda insanların karşısına çıkabilmektedir. Ancak saf su ile temiz suyun birbirine karıştırılmaması gerekmektedir.

SAF SU NEDİR?

Su, hidrojen ve oksijenin birleşmesi ile meydana gelmektedir. Fakat su yapısında bulunan atomlar sadece bu iki atom ile sınırlı değildir. Su içeriğinde bir takım mineraller, bikarbonat, magnezyum, kalsiyum gibi maddeler de bulunmaktadır. Saf su ise, su içerisindeki minerallerin tepkimesi ile meydana gelmiş olan bir sudur.

Doğada saf su bulmak mümkün değildir. Bazı kişiler tarafından yağmur sularının saf su olduğu düşünülmektedir. Ancak yağmur suyu tam olarak saf su kategorisine girmemektedir. Doğada hiçbir şekilde saf suya rastlamak mümkün değildir.

Haberin Devamı

Pek çok alanda saf su kullanılması gerekir. Özellikle teknolojinin ilerlemesi ile birlikte saf suyun kullanım alanlarında da artış olmuştur. Kimya ve makine sektöründe saf su kullanımı çok fazla tercih edilmektedir. Bunun yanında, soğutma sistemleri, ilaç üretimi, plastik üretimi, araba aküleri, ütü ve daha pek çok alanda saf su kullanımı tercih edilmektedir.

SAF SU NASIL ELDE EDİLİR, İÇİLİR Mİ?

Saf su doğada bulunan bir su değildir. Bu sebeple bu suyun laboratuvar ortamında üretilmesi gerekmektedir. Saf su elde edilirken filtreleme, iyon değişimi, reverse osmosis, deiyonizasyon, damıtma gibi pek çok işlem uygulanır.

Saf su insanların içtiği sudan oldukça farklıdır. Saf su içerisinde insan için faydalı olan mineraller bulunmaz. Bu sebeple bu suyu içen canlılarda zehirlenme meydana gelebilir.

ÜTÜ YAPMADAN ÖNCE SAF SU DÖKÜN

Ütünüzün içi çabuk kireçleniyor ve ütü yaparken işinizi zorlaştırıyorsa, kurutma makinesinin deposundan çıkan suyu ütünüzün deposuna doldurun.

Bu sayede ütünüz çok daha uzun ömürlü olacaktır.