Pratik Bilgiler Lavanta yağı nasıl yapılır? Lavanta yağı nelere iyi gelir, faydaları nelerdir?

Lavanta yağı nasıl yapılır? Lavanta yağı nelere iyi gelir, faydaları nelerdir?

Paylaş
Lavanta yağı nasıl yapılır? Lavanta yağı nelere iyi gelir, faydaları nelerdir?

Doğal yağların sağlığa çok sayıda faydası bulunmaktadır. Özellikle de lavanta yağı kokusuyla ön plana çıkarken grip ve boğaz enfeksiyonlarını önlemeye de yardımcı olur. Lavanta yağının sağlığa çok sayıda faydası bulunmaktadır. Lavanta yağının faydaları nelerdir sizler için derledik.

Lavanta yağı boğaz enfeksiyonlarını önlemede oldukça etkilidir. Astım ve sinüs tıkanıklığını da gideren lavanta yağı ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliği ile ön plana çıkar.

Haberin Devamı

LAVANTA YAĞI NASIL YAPILIR?

Lavanta yağı faydalarıyla ön plana çıkar. Yapımı ise oldukça kolaydır. Öncelikle kurutulmuş lavanta çiçekleri cam bir kavanozun içerisine yerleştirilir. Kavanozun üzerine yerleştirilen lavantaların üzerine zeytinyağı eklenir. Kavanozun da kapağı sıkıca kapatılır. Lavanta karışımı yaklaşık 3 gün boyunca güneşte bekletilir. Üçüncü günün sonunda kavanoz çalkalanır. Kavanozun kapağı açılarak lavanta yağı da farklı bir kabın içerisine konulur.

LAVANTA YAĞI NELERE İYİ GELİR?

Kokusuyla ön plana çıkan lavanta yağı depresyonun önlenmesinde etkilidir. Uyku kalitesini de arttıran lavanta yağı solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Lavanta yağı aynı zamanda mide ve sindirim rahatsızlıklarını önlemesiyle de bilinir. Tansiyonu dengeler. Cinsel gücü de arttıran lavanta yağı afrodizyak etkisi göstermektedir.

Haberin Devamı

Lavanta yağı cilt problemlerinin iyileşmesini sağlar. Baskın bir kokusu olduğu için lavanta yağı kötü kokuları gidermeye yardımcı olur. Lavanta yağı saçları onarıp canlanmalarına da yardımcı olmaktadır. Stresle başa çıkmak için çoğunlukla lavanta yağı kullanılır. Lavanta yağı kaygı bozukluklarını da önlemeye yardımcı olur.

LAVANTA YAĞINI FAYDALARI NELERDİR?

Lavanta yağı uyku problemlerinin giderilmesinde faydalıdır.

Tansiyonu düşürür.

Haşereleri yok eder.

Yaz aylarında artan sineklerin azalmasını sağlar.

Ağrıları hafifletir.

Lavanta yağı sayesinde migren ağrıları kısa bir sürede geçer.

Baş ağrısını iyileştirir.

Kas ve kemik ağrılarının azalmasında yarar sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Daha rahat nefes alınmasını sağlar.

Solunum yolu hastalıklarını giderir.

LAVANTA YAĞI NERELERDE KULLANILIR?

Lavanta yağının kullanım alanları oldukça geniştir. Yanık ve kesik gibi yaraların yok edilmesinde lavanta yağı kullanılır. Uyku sorunu yaşayan kişilerin yastıklarına damlatılan birkaç damla lavanta kısa sürede uykuya dalmaya yardımcı olur. Egzama ve sedef gibi cilt sorunlarının giderilmesinde de lavanta kullanılmaktadır. Haşerelerle mücadelede lavanta yağı kullanılır.

Evde temizlik yaparken temizlik suyunun içerisine birkaç damla lavanta yağı damlatmak da tüm evin güzel kokmasını sağlar. Kıyafetlerin yakasına damlatılan lavanta yağı tüm gün kıyafetlerden güzel bir koku yayar. Vücuttaki yorgunluğu ve stresi atmak için de lavanta yağı kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

LAVANTA YAĞININ GÜZELLİĞE ETKİSİ NEDİR?

Kozmetik sektöründe yoğunlukla lavanta yağı kullanılmaktadır. Ciltteki yara ve lekeleri gideren lavanta yağı besleyici özelliği sayesinde cildin daha sağlıklı olmasını sağlar. Lavanta yağı ciltteki yanık, yara, siyah nokta ve egzama gibi sorunları kısa sürede giderir. Lavanta yağı cilt sağlığının korunmasında önemli bir yere sahiptir. Saç sağlığı için de lavanta yağı kullanılmaktadır.

Lavanta yağı sayesinde saçlar daha gür ve parlak olur. Bakımlı ve sağlıklı görünen saçlara lavanta yağı hoş bir koku da verecektir. Lavanta yağı sayesinde hiçbir kimyasal ürün kullanılmadan cilt lekeleri giderilebilir. Özellikle lavanta yağından oluşan parfümler hem sakinleştirici hem de rahatlatıcı bir etki gösterecektir. Lavanta yağı saç ve cilt sağlığını da korur.