Pratik Bilgiler Lider eş anlamlısı nedir? Lider kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Lider eş anlamlısı nedir? Lider kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Lider eş anlamlısı nedir? Lider kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Herhangi bir kurum ya da örgütün üst düzey yönetiminde bulunan, özellikle bir partinin başında olan kişi lider olarak ifade edilir. Aynı zamanda güçlü bir girişimi harekete geçiren kişiler olarak da anılır. Bu konuda lider kelimesine karşılık olarak ise önder sözcüğü eş anlamlıdır. Lider eş anlamlısı nedir? Lider kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Lider kelimesinin karşılık gelen eş anlamlı sözcükler hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

İnsanları etrafında toplayarak onları yöneten, yönlendiren ve bir kurumun başında olan kişi lider olarak tanımlanır. Bu bir ülkenin başında olabilir ya da bir örgüt ve topluluğun başında da olabilir. Taşıdığı bu anlamı eşliğinde aynı zamanda önder kelimesi eş anlamlı biçimde alternatif olarak kullanılır.

Haberin Devamı

 LİDER EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Lider kelimesi için aynı anlamı ile beraber farklı yazılış ve okunuş üzerinden önder kelimesi eş anlamlı şekilde öne çıkar. Herhangi bir cümlede özellikle kullanırken lider kelimesi yerine önder sözcüğü değerlendirilebilir.

Her ikisi de bazı hareketlere karşı insanları etrafında toplayan ve onları yöneten kişiler şeklinde değerlendirilir. Aynı zamanda bir ülke ya da bir kurum ve örgütün başında olan üst düzey yönetici şeklinde ifade edilir.

LİDER KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Aynı anlama sahip olarak öne çıkan lider ile önder kelimeleri eş anlamlıdır. Yani Türk Dil Kurumu bakımından aynı anlama geldikleri için tek başına ve cümle içerisinde kullanılabilirler. Bir gruba veya herhangi bir olaya karşı insanları yöneten ve onları yönelten güçlü karaktere sahip insanlardır.

Haberin Devamı

 LİDER KELİMESİNE KARŞILIK GELEN EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLELER

Farklı örnek cümleleri ele almak suretiyle lider kelimesine karşılık gelen önder sözcüğü ile seçenekler değerlendirilebilir.

‘’Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ölümsüzdür ve her zaman kalbimizdedir.’’

‘’Bu ülkede onlara önderlik edecek biri yok.’’

‘’Sen onlara önderlik etmelisin.’’

Bu şekilde taşımış olduğu anlamı ile birlikte önder kelimesi, lider kelimesinin eş anlamlı şekilde kullanılabilir. Aynı zamanda bu kelime erkek çocukları için aynı anlama doğrultusunda isim olarak da kullanılır. Tabii günlük yaşamda iki kelimenin de eşit oranda anlamı doğrultusunda çok fazla ele alındığını söylemek mümkündür.