Pratik Bilgiler MALATYA HARİTASI: Malatya İlçeleri Nelerdir? Malatya hangi bölgede yer alır?

MALATYA HARİTASI: Malatya İlçeleri Nelerdir? Malatya hangi bölgede yer alır?

Paylaş
MALATYA HARİTASI: Malatya İlçeleri Nelerdir? Malatya hangi bölgede yer alır?

Özellikle tarihi açıdan çok önemli bir yere sahip olan Malatya, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Türkiye'nin şehirlerinden biridir. Toplamda 13 tane ilçesi bulunması ile beraber 718 tane mahallesi yer alır. Malatya Haritası: Malatya ilçeleri nelerdir? Malatya hangi bölgede yer alır sizler için derledik.

Hem turizm açısından hem de tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra ticari noktada önemli bir şehirdir. Bu bağlamda Doğu Anadolu Bölgesi'nin merkezi konumlarından biri olduğunu söylemek gerekir. Diğer yandan tarımsal açıdan pek çok sebze meyve üretiminde de Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

MALATYA HARİTASI: MALATYA İLÇELERİ NELERDİR?

Genel haritası üzerinden ele bakıldığı zaman Malatya'nın 13 tane ilçesi ön plana çıkmaktadır. Hem merkezi hem de ilçeleri üzerinden sanayi ve tarımsal noktada Türkiye için önemli bir şehirdir. Diğer yandan Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı ile birlikte, Malatya pek çok uygarlığa misafir olmuştur. Bu kapsamda zaman içerisinde birçok farklı ilçesiyle birlikte Malatya şehrinin oluştuğunu söylemek mümkündür.

- Akçadağ

- Arapgir

- Arguvan

- Battal Gazi

- Darende

- Doğanşehir

- Doğanyol

- Hekimhan

- Kale, Malatya

- Kuluncak

- Pütürge

- Yazıhan

- Yeşilyurt, Malatya

Burada görüldüğü şekilde öne çıkan ilçeleri ile birlikte Malatya merkezi üzerinden değerlendirilir. Aynı zamanda Türkiye'nin nüfus bakımından 8. şehri olarak da ön plana çıkar. Başta tarım olmak üzere aynı zamanda turizm ile sanayi bakımından da gelişim gösteren önemli şehirlerden biridir.

Haberin Devamı

MALATYA HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Malatya Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve bulunduğu yer bakımından önemli yer tutan şehirler içerisinde gelir. Bölgenin gelişmiş şehirleri arasında yer aldığını ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda özellikle kayısı meyvesi ile çok fazla bilinen popüler şehirlerden biridir.

Elbette bunun yanında buğday ve şeker pancarı gibi daha pek çok farklı besin kaynağının üretildi tarım alanları ile ön plana çıkar. Doğu Anadolu Bölgesi'nden başlamak suretiyle Türkiye'nin dört bir tarafına ulaşım gösteren önemli bir sebze meyve kaynakları sağlar.

 

MALATYA ŞEHRİNİN EKONOMİSİ

Malatya özellikle yeraltı ve yerüstü kaynakları ile beraber ön plana çıkan bir şehirdir. Bu bağlamda alüminyum, demir krom, bakır ve profillit gibi daha pek çok yeraltı madenlerine sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Her sene devamlı olarak düzenli şekilde çıkarılan bu yeraltı madenleri Türkiye'nin dört bir tarafına ulaştırılır. Böylece farklı alanlarda amaca uygun şekilde sanayide kullanılır. Diğer yandan kayısı başta olmak üzere buğday, şeker pancarı, arpa, nohut, mercimek ve mısır ile beraber çavdar üretimi yaygın bir şehirdir.