Pratik Bilgiler Marifet nedir? Marifet ne demek TDK? Marifet sözlük anlamı...

Marifet nedir? Marifet ne demek TDK? Marifet sözlük anlamı...

Paylaş
Marifet nedir? Marifet ne demek TDK? Marifet sözlük anlamı...

Marifet kelimesi Türkçede yerleşik olarak kullanılan yaygın ve önemli sözcüklerden biridir. Herkesin gösteremeyeceği becerikliliği, hüneri ve yeteneği ortaya çıkarma durumu olarak anlatılabilir. Marifet nedir? Marifet ne demek TDK? Marifet sözlük anlamı hakkında merak edilenler.

Yabancı dilden Türkçeye yerleşmiş olan ve yaygın kullanılan önemli sözcüklerden bir marifet kelimesidir. Genelde ustalık içerisinde yapılan herhangi bir şey olarak anlam bulur. Aynı zamanda başka insanların gösteremeyeceği düzeyde bir yetenek, hüner ve beceriklilik olarak anlatmak mümkündür. Bu sebepten dolayı yetenek ve beceri gibi kelimeler üzerinden de eş anlamlı olduğunu ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

MARİFET NEDİR?

Farklı cümleler üzerinden ele alınarak marifet kelimesi günlük yaşamda kullanmak amaçlı anlam bulur.

- Herkesin gösteremeyeceği yetenek, beceri ve hüner

- Ustalıkla yapılan herhangi bir şey

Bu şekilde yukarıda öne çıkan her iki cümle kapsamında taşıdığı anlam ile kullanılabilir. Bu bağlamda tek başına ya da cümle içerisinde farklı yerlerde değerlendirmek mümkündür.

MARİFET NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu kapsamında başka insanların gösteremeyeceği düzeyde yetenek ve beceri marifet olarak bilinmektedir. Bununla beraber önemli bir ustalık göstermek suretiyle yapılan bir şey olarak anlatmak mümkündür.

Genelde almış olduğu ek doğrultusunda ‘’marifetli’’ kelimesi üzerinden kullanıldığını ifade etmek gerekir. Örneğin marifetli bir iş ya da marifetli insan gibi öne çıkar. Hem canlı hem de cansız varlıklar adına kullanılabilecek bir kelime olduğunu da eklemek gerekir.

Haberin Devamı

MARİFET SÖZLÜK ANLAMI

Sözlük anlamı ile marifet kelimesi herkesin gösteremeyeceği bir yeteneği ve ile hüneri ortaya çıkarmak olarak değerlendirilir. Bu durum genelde doğuştan gelen bir yetenek olarak ele alınır. Aynı zamanda doğuştan yetenek ile beraber kişinin kendini geliştirmesi doğrultusunda da gerçekleştirilir. Böylece başka insanların yapamayacağı birçok beceriyi bu kişi gerçekleştirebilir.

- Her konuda çok marifetli biri olduğunu söylemem gerekir.

- Asıl marifet bu işi doğru şekilde tamamlamaktır.

- Hadi bakalım çık sahaya ve marifetini göster.

Yukarıda verilen örneklerde olduğu gibi marifet kelimesini taşıdığı anlam ile kullanmak mümkün. Özellikle Türkçede yaygın ve yerleşik olarak çok fazla kullanılan bir sözcüktür.