Pratik Bilgiler Mısır tanrıları ve tanrıçaları kimlerdir? Mısır tanrılarının özellikleri nelerdir?

Mısır tanrıları ve tanrıçaları kimlerdir? Mısır tanrılarının özellikleri nelerdir?

Paylaş
Mısır tanrıları ve tanrıçaları kimlerdir? Mısır tanrılarının özellikleri nelerdir?

Mitoloji ile ilgilenen kişiler pek çok farklı tanrı ve görevlerini de öğrenmektedir. Mısır tarihi içerisinde yer alan tanrıların her birinin farklı bir görev ve amaçları bulunmaktadır. Bu tanrılar arasında Serket, Anuket, Mut, Sobek, Amon Ra, Osiris, Anubis, Hathor, Horus, Isis, Hathor ve Sekhmet olarak bilinmektedir. Bu tanrı ve tanrıçaların her birinin görev ve sorumlulukları kişilere farklı bilgelikler sunmaktadır. Mısır tanrıları ve tanrıçaları kimlerdir? Mısır tanrılarının özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Mısır tanrıları mitoloji içerisinde de yer alan ve yaşamdan ölüme kadar görevleri bulunan tanrılardır. İnsanların yaşamları boyunca onların yanında olma hedefi bulunan ve doğru yola göstermekle görevli tanrı ve tanrıçalar mitolojide sık sık geçmektedir. Farklı semboller ile birleşen tanrılar, insanların da kendi içlerindeki iletişimini kuvvetlendirmektedir. Bazı tanrılar insan ve hayvan şeklinde oluşmaktadır. Özellikle mitoloji içerisinde yarı insan yarı hayvan suretli tanrı ve tanrıçalar oldukça fazladır.

Haberin Devamı

MISIR TANRILARI VE TANRIÇALARI KİMLERDİR?

Mısır tanrıları ve tanrıçaları çoğu insanın yaşamları boyunca onlara bilgelik sunmaktadır. Mısır tanrıları arasında yer alan Sekhmet, Isis, Horus, Hathor, Amon Ra, Anubis, Serket, Anuket, Mut, Osiris, Sobek'tir. Mısır tanrıları özellikle eski mısır zamanında yer almaktadır.

Tanrıların gücünün sonsuz ve sınırsız olması ile insanlara doğru yolu göstermek amaçlanmıştır. İnsanların doğumlarından ölümlerine kadar yaşamlarını pozitif anlamda etkilemektedir. Farklı semboller ile kendilerini anlatan bu mısır tanrıları mitoloji içerisinde de sıkça geçirilmektedir.

MISIR TANRILARININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Mısır mitoloji içerisinde toplamda 13 tane tanrı ve tanrıça bulunmaktadır. Bu tanrı ve tanrıçaların her biri farklı sıfatlara sahip, yarı insan yarı hayvan olarak bilinmektedir. Her birinin kendi görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Mısır mitolojisindeki büyülü güce sahip olan tanrı ve tanrıçalar hastalıkları iyileştirici ve insanlara doğru yolu gösterici özellikleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Tanrı ve tanrıçaların güçlerinin firavundan geldiği söylenmektedir. Firavun bu tanrıların başı olarak mitoloji ve eski mısır zamanında geçmektedir. Mısır tanrılarının bir diğer özellikleri arasında insanları iyileştirici özelliği ön plana çıkmaktadır. İnsanların acılarını dindirme ve ona tedavi verme görevleri bulunmaktadır.