Pratik Bilgiler MSÜ Askeri Öğrenci Başvuru şartları nelerdir? MSÜ yaş sınırı kaçtır?

MSÜ Askeri Öğrenci Başvuru şartları nelerdir? MSÜ yaş sınırı kaçtır?

Paylaş
MSÜ Askeri Öğrenci Başvuru şartları nelerdir? MSÜ yaş sınırı kaçtır?

MSÜ uzatılmış haliyle Milli Savunma Üniversitesi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda harp okulu olarak da öne çıkan bu üniversite konusunda belli başlı bazı şartlar bulunmaktadır. MSÜ askeri öğrenci başvuru şartları nelerdir? MSÜ yaş sınırı kaçtır? MSÜ askeri öğrenci başvuru şartları ve yaş sınırı konusunda bilgiler.

Milli Savunma Üniversitesi belirli yaş kriteri ile beraber şart ve koşul doğrultusunda öğrenci alımı yapar. Harp okulu olarak da öne çıkan bu üniversite, özellikle donanımını öğrencileri mezun ederek askeriyeye kazandırır. Elbette gerekli olan koşul ve şartları ile beraber yaş sınırının yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gerekli koşul ve şartlar üzerinden Milli Savunma Üniversitesine askeri öğrenci olarak girmek mümkün. Bu kapsamda aşamalı ve sıralı bir şekilde koşullar yerine getirilir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Harp okulları için kadın ve erkek, Astsubay yüksekokulları için ise erkek öğrenci alımı gerçekleşir.
  • Gün ve aya bakılmaksızın harp okulları adına en fazla 20 yaşında olmak gerekir. Astsubay meslek yüksekokulları için ise en fazla 21 yaşında olmak gerekmektedir.
  • Lise veya denge okullarda okumaya devam eden kişiler için, başvuru süreci içerisinde diplomayı almış olmak
  • Gerekli yazılı sınava girmek ve belirli puanı almak
  • Gerekli fiziki yeterlik mülakatına girmek

Bu şekilde yukarıda verilen kriterler ve koşullar yerine getirilmesi ile birlikte, Milli Savunma Üniversitesi kapsamında askeri öğrenci olmak için başvuru tamamlanır.

MSÜ YAŞ SINIRI KAÇTIR?

Milli Savunma Üniversitesi konusunda özellikle sınava girmek için belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır. Harp okulları söz konusu olduğu zaman sınava girecek olan kişinin en fazla 20 yaşında olması gerekir. Bu durum hem kadın hem de erkek öğrenciler için geçerlidir.

Söz konusu astsubay meslek yüksekokulları olduğu zaman ise bu yaş sınırı 21 olarak ön plana çıkar. 20 ya da 21 yaş üzerinden bir gün dahi geçilmiş olsa bile MSÜ üzerinden sınava giriş yapılamaz. Daha doğrusu kişi herhangi bir biçimde başvuru gerçekleştiremez.

Haberin Devamı

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ’NE KİMLER GİREBİLİR?

Bu üniversiteye girecek olan kişilerin lise veya dengi okullarda mezun olması gerekmektedir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve fiziki yeterliliğe sahip olmak da bu konuda önemli yer taşır. Bu koşullar altında yazılı ve sözlü sınava giriş yapılır. Aynı zamanda fiziki yeterlilik ile birlikte gerekli puanlar alınır. Bu koşullara tamamlamış olan kişiler sıralamaya girerek sonucu bekler.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTES’NDE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

Harp Okulu olarak Milli Savunma Üniversitesi kapsamında birçok farklı bölüm olduğunu söylemek mümkündür. Bunlar içerisinde Piyade, Tank, Topçu, Hava savunma, Kara Havacılık, Ulaştırma, İstihkam Muhabere ve Bakım gibi daha pek çok farklı bölüm olduğunu söylemek mümkündür. Sınava girilmesiyle berber gerekli koşulları tamamlamak suretiyle öğrenciler bu üniversiteye girme hakkını elde eder.