Pratik Bilgiler MUŞ HARİTASI: Muş ilçeleri nelerdir? Muş hangi bölgede yer alır?

MUŞ HARİTASI: Muş ilçeleri nelerdir? Muş hangi bölgede yer alır?

Paylaş
MUŞ HARİTASI: Muş ilçeleri nelerdir? Muş hangi bölgede yer alır?

Bu şehre Doğu Anadolu Bölgesi'nin yukarı Murat Van bölgesinde bulunmaktadır. Aynı zamanda önemli bir bölümü Fırat havzasında yer alır. Muş Haritası: Muş ilçeleri nelerdir? Muş hangi bölgede yer alır? Muş hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biri olarak Muş öne çıkar. Tarım ve hayvancılığın önde olduğu şehir, aynı zamanda sanayi alanında da gelişim göstermektedir. Toplamda ise Muş merkeziyle saymak suretiyle 6 tane ilçeye sahiptir.

Haberin Devamı

MUŞ HARİTASI: MUŞ İLÇELERİ NELERDİR?

Harita üzerinden ele alındığı zaman bu şehri toplamda Merkez dahil olmak üzere 6 tane ilçe üzerinden ele alınır. Bununla beraber merkez etrafında toplanmış 5 tane ilçesi öne çıkar.
- Muş il merkezi

- Bulanık

- Hasköy

- Korkut

- Malazgirt

- Varto

Yukarıda verilen isimler ile birlikte Muş şehrinin ilçeleri öne çıkar. Merkezi Diyarbakır ve Bingöl ile komşu iken diğer ilçeleri daha Doğu bölgesinde bulunur.

MUŞ HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Muş şehri detaylı şekilde bölgenin yukarısında Van yer almaktadır. Fırat havzasının içerisinde yer alan Muş, Aynı zamanda önemli akarsular olan Karasu ve Murat ırmaklarına da sahiptir. Bu yönü ile su alanları açısından önemli bir şehir olarak ön plana çıktığını söylemek mümkün. Aynı zamanda pek çok önemli göle sahip olarak Muş şehri yine bu konuda sulak bir alandır.

Haberin Devamı

Toplamda ise 6 tane ilçesi bulunan şehrin 1 tane de Merkezi yer almaktadır. Kışları sert ve yazları kurak geçen Muş bu doğrultuda Doğu Anadolu Bölgesi'nin etkisini güçlü bir şekilde hisseder. Başta hayvancılık olmak üzere aynı zamanda tarım konusunda da önemli bir şehirdir.

MUŞ ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Muş özellikle tarım alanları ile birlikte pek çok üretim yapan bir şehirdir. Buğday, arpa, mısır ile beraber tütün ve şeker pancarı önemli oranda yetişir. Özellikle tütün dünya çapında üretim açısından önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Fakat bu şehrinin geçim temeli olarak hayvancılık ön plana çıkar. Mera hayvancılığının daha yaygın olduğu şehir besi hayvancılığı konusunda henüz tam olarak bir gelişim gösterir.

Zira yayla ve plato bölümleri hayvancılık konusunda oldukça elverişli bir alan oluşturur. Genel çerçevede hem hayvancılık hem de tarım ile birlikte Türkiye'nin önemli eksiğini ve açığını kapatan şehirlerden biri olarak öne çıkar. Sanayi alanında çok gelişim göstermemiş bir şehir olmasının dışında, bu konuda da önemli atılımlar gerçekleştirmektedir.