Pratik Bilgiler Müstehcen nedir? Müstehcen ne demek TDK? Müstehcen sözlük anlamı...

Müstehcen nedir? Müstehcen ne demek TDK? Müstehcen sözlük anlamı...

Paylaş
Müstehcen nedir? Müstehcen ne demek TDK? Müstehcen sözlük anlamı...

Türkçe içerisinde yer alan her bir kelime farklı ifade biçimleri ile birleşerek kelime anlamı oluşturmaktadır. Müstehcen kelimesi özellikle cinsel anlamda kullanılan sözcük çeşitlerinden biridir. Aynı zamanda edebe aykırı olan ya da açık saçık kelime anlamları ile de birleşen sözcükler arasına girmektedir. Tüm bu kalıplar için müstehcen ifadesi kullanılmaktadır. Müstehcen kelimesinin tam anlamını öğrenen kişiler daha doğru cümle kurmaktadır. Müstehcen nedir, ne demek, sözlük anlamı neyi ifade eder sizler için derledik.

Müstehcen kelimesi edebe aykırı olan şeylerin meydana gelmesi şeklinde ifade edilen sözcüklerden biridir. TDK içerisinde de geçen bu kelime açık saçık terimleri ile örtüşmektedir. Müstehcen olaylar şeklinde de cümle içerisinde kullanımı bulunan bu tabir çok fazla kişinin günlük hayatında geçirdiği kelimelerden biridir. Ahlaki boyutta oluşan açıklık şeklinde de anlatımı bulunmaktadır. Edebe aykırı olan şeylerin anlatılma şekline müstehcen adı verilmektedir.

Haberin Devamı

MÜSTEHCEN NEDİR?

Müstehcen kelimesi cümle içerisinde farklı şekillerde ele alınmaktadır. Bu kelime genel olarak cinsel konuların anlatılmasına yönelik kullanılan tabirlerden biridir. Özellikle ayıp karşılanan ifadeler için "müstehcen" kelimesi kullanımı bulunmaktadır. Ahlaki boyutta insanları rahatsız edecek olaylara müstehcen olaylar adı verilmektedir. Hem toplum içerisinde hem de açık alanlarda müstehcen olaylar yaşanabilmektedir.

MÜSTEHCEN NE DEMEK TDK?

Müstehcen kelimesi Türk Dil Kurumu içerisinde de geçen kelimelerden biridir. Müstehcen kelimesi farklı açılardan da ele alınan terimler arasına girmektedir. Özellikle açık alanlarda fazla samimi olan kişilerin davranışları müstehcen olarak adlandırılmaktadır.

İnsanları rahatsız edebilecek boyuta gelen davranışlar da müstehcen olarak ifade edilmektedir. Edebe aykırı olan şeyler genel olarak müstehcen şeklinde ifade edilir. TDK içerisinde de kelimenin tam anlam bu şekildedir. Arapça kökene dayanan bu kelime Türkçe içerisinde de yerleşik bir anlamı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

MÜSTEHCEN SÖZLÜK ANLAMI...

Müstehcen kelimesinin sözlük anlamı insanların ortasında yapılan uygunsuz davranışlar şeklinde yorumlanmaktadır. Çok fazla farklı anlamı bulunan bu kelime uygunsuz olan hareketlerin bir çeşit anlatım şekli olarak gösterilir. Müstehcen sözcük anlam bakımından da kişilerin davranışlarının yadırganması ya da yorumlanması olarak da tabir edilerek TDK içerisinde yer almaktadır.