Pratik Bilgiler Mutfakta gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz dezenfektan yapımı

Mutfakta gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz dezenfektan yapımı

Paylaş
Mutfakta gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz dezenfektan yapımı

Evin en temiz olması gereken alanlarından birisi de mutfaktır. Tezgah üstü, dolap içleri ve dışları, lavabo ya da musluklar sürekli temiz tutulması gerekir. Bu alanlarda kimyasal içerikli temizleyiciler kullanmak istemiyorsanız size mutfakta güvenle kullana bileceğiniz ev yapımı dezenfektan yapılışı...

Mutfak temizliği birçok kişi için çok önemlidir. Kimyasal madde içeren temizleyicileri tercih etmek istemeyenler doğal maddelerle dezenfektan görevi gören ürünler araştırıyor. Mutfağınızı tertemiz yapacak ve tamamen doğal ev yapımı dezenfektan yapılışı...

Haberin Devamı

Gerekli malzemeler

  • Cam kavanoz
  • 3 limon kabukları
  • 10 dal biberiye
  • 2 su bardağı sirke
  • Sprey şişesi

HAZIRLANIŞI

Cam kavanoza limon kabukları ve biberiye koyun. Hem biberiye ve limon mutfak için güçlü temizleyicidir ve ayrıca doğal anti bakteriyel ve antifungal içerir.

Limon kabukları ve biberiyeyi cam kavanoza koyduktan sonra üzerine sirke ilave edin ve kavanozun kapağını kapatın. Kavanozu iyice sallayın ve ardından üç gün boyunca mutfakta serin bir yerde dik olarak saklayın.

Üç günün ardından karışımı süzün ve suyunu bir sprey şişesinin içine doldurun. İşte dezenfektanınız hazır.

Mutfağınızda silmek istediğiniz yerlere önce püskürtün ve bir kaç dakika bekleyin. Ardından bezle silin. Sildiğiniz alanlar hem dezenfekte edilmiş olacak hem de biberiye ve limon kokusu mutfağınıza yayılacaktır.

Haberin Devamı