Pratik Bilgiler N harfi ile başlayan hayvan isimleri - N ile başlayan hayvan adları nelerdir?

N harfi ile başlayan hayvan isimleri - N ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Paylaş
N harfi ile başlayan hayvan isimleri - N ile başlayan hayvan adları nelerdir?

Yolda yürürken veya yolculuk esnasında, özellikle isim-şehir-hayvan oyununda hayvan isimleri sayarken uygun harfli isimler akla gelmez. Onun yerine başına ek almış farklı hayvan isimleri söylenir. Çoğu zaman eğlenceli ve hoşsohbet oyunlarda uydurulmuş hayvan isimleri kabul edilir. Ancak düşününce akla gelmeyen isimler üzerine kafa yorulur. N harfi ile başlayan hayvan isimleri ve adları hakkında merak edilenleri derledik.

İlk etapta akla gelen isim olmasa da N ile başlayan hayvan isimleri bulunmaktadır. Çoğu ülkemizde bulunmasa da, belgesel kuşaklarında izlediğimiz hayvanlar mevcuttur. Akvaryumlarımızda beslediğimiz neon balığı aslında yalnız değildir.

Haberin Devamı

N HARFİ İLE BAŞLAYAN HAYVAN İSİMLERİ

En çok zorlanılan harf sıralamasında N harfi gelmektedir. Kimsenin bulamadığı, ama kendimizin de aklına gelmeyen bu harften bir hayvan bulmak bilgi ister. Birçoğu ülkemizde olmamakla birlikte hayvan literatürün kendi isimleriyle anılan ve N harfi ile başlayan hayvanlar bulunmaktadır. Akvaryum besleyenlerin aklına hemen neon balığı gelse de, birçoğu yurt dışında yaşayan hayvanlardır.

N İLE BAŞLAYAN HAYVAN ADLARI NELERDİR?

Kuş türleri arasında Nandu olarak bilenen bir kuş, antilop türü olan Nilgai, kanguru türü olan Nabarlek N harfi ile başlayan hayvanlar arasında ilk akla gelenlerdir. Narval dendiğinde, ilk defa duyanlara bir gergedan türü olduğu rahatlıkla söylenebilir. Deniz canlıları arasında yer alan Notilus ve Neptün Kadehi bir balık türü olup, Nudibranch ise deniz lavrasının adıdır. Yine solucan cinsleri arasında yer alan Nematod da N ile başlayan hayvanlar için söylenebilir.

Haberin Devamı

N Harfi ile hayvan ismi bulamayanlar haklı olsalar da, bu bilgiler sayesinde rakiplerinizden bir adım önde başlayarak, daha yüksek puanlarla ödülleri kazanabilirsiniz. Daha çok ilk akla gelenler çevremizde gördüğümüz veya evde beslediğimiz hayvanlar olmakla birlikte, dünyada 1 milyon böcek ve 1.5 milyondan fazla farklı hayvan türü bulunmaktadır. Hala tanımlanmayan veya keşfedilmeyen milyonlarca hayvan türü bulunmaktadır.

Aynı hayvanın yaşadığı bölge veya ülkeye göre farklı isimleri vardır. Ancak literatürde hepsinin ortak bir adı olduğundan, bu isimle araştırıldığında bütün dünyada aynı tanımlama ile karşılaşılacaktır. Canlılar aleminde hayvan olarak tanımladığımız varlıklar omurgalılar ve omuzgasızlar olarak alt sınıflara ayrıldığında, onlarca farklı tanımlamayla karşılaşılır.