Pratik Bilgiler Neşe zıt anlamlısı nedir? Neşe kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Neşe zıt anlamlısı nedir? Neşe kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Paylaş
Neşe zıt anlamlısı nedir? Neşe kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir?

Genel olarak dışa vuran sevinç neşe olarak ifade edilir. Aynı zamanda neşeli kelimesi üzerinden türemiş olarak daha fazla kullanılır. İsim olarak da değerlendirilen bu kelimenin birden fazla zıt anlamlı karşılıkları yer almaktadır. Özellikle hüzün kelimesi daha fazla değerlendirilir. Neşe zıt anlamlısı nedir? Neşe kelimesinin karşıt anlamlıları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sağlıklı ve mutlu doğmaktan olan durum neşe şeklinde anlatılmaktadır. Ayrıca herhangi bir durum ya da sebepten dolayı dışa vuran sevinç şeklinde ifade edilebilir. Bunun tersi olarak yaşanan kötü durumlar karşısında ise zıt anlamlı hüzün kelimesi yaygın kullanılır. Tabii bunun dışında daha fazla zıt anlamlı karşılıkları olduğunu ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

NEŞE ZIT ANLAMLISI NEDİR?

Neşe kelimesine karşılık olarak birçok farklı zıt anlamlı alternatif sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükler taşıdığı anlam ile beraber net olarak zıt anlamlı bir şekilde değerlendirilebilir.

- Hüzün

- Üzüntü

- Keder

- Yas

- Elem

- Gam

Bu şekilde farklı alternatifler ile beraber neşe kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı biçimde bu sözcükleri kullanmak mümkün.

NEŞE KELİMESİNİN KARŞIT ANLAMLILARI NELERDİR?

Neşe kelimesinin karşıt anlamlı olarak özellikle Hüzün kelimesinin çok değerlendirildiğini söylemek gerekir. Herhangi bir durumda üzüntü duymak, sevinç ve keyfin kaçması olarak anlatmak mümkündür. Tabii yukarıda verilen farklı örnek kelimelerde olduğu gibi yine zıt anlamlı biçimde kullanılabilir.

“Arkadaşımla kavga ettiğim için bugün çok hüzünlüyüm.”

Haberin Devamı

“Üzüntümü dile getirecek bir kelime ya da cümle yok.”

“Onun hayatı keder dolu.”

Bu şekilde verilen örnek cümleler de olduğu gibi neşe kelimesine karşılık olarak birçok değişik zıt anlamlı sözcük kullanılabilir. Tabii gerçek anlamı dışında mecazi olarak da amaca göre değerlendirmek mümkün. Elbette bu konuda daha çok Hüzün kelimesinin öne çıktığını söylemek gerekir.